loading…

Un atac terorist sinucigaș care ar fi vizat o moschee șiită în regiunea Qatif a fost dejucat de forțele de securitate saudite, potrivit postului Al-Arabiya și a altor surse media saudite, informează Reuters online.

Postul de televiziune Al-Arabiya a anunțat că forțele de securitate au împușcat mortal un bărbat care purta o centură cu explozibili și au arestat un altul.

Potrivit postului citat, cei doi nu erau cetățeni saudiți.

Cotidianul Asharq al-Awsat a confirmat informațiile, insă a precizat că al doilea atacator a fost rănit în urma unui schimb de focuri cu forțele de securitate.

Arabia Saudită a fost scena mai multor atentate în ultimele luni, multe dintre acestea fiind revendicate de militanți ai grupării teroriste Stat Islamic.

Gruparea este ostilă statelor arabe din peninsula Arabă și încearcă să încurajeze conflictele sectariene între suniți și șiiți pentru a destabiliza și răsturna guvernele din această regiune.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/arabia-saudita-atac-terorist-care-ar-fi-vizat-o-moschee-siita-dejucat-de-fortele-de-securitate-27629.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/arabia-saudita-atac-terorist-care-ar-fi-vizat-o-moschee-siita-dejucat-de-fortele-de-securitate-27629-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv