Germania este pregătită să ofere orice fel de ajutor este necesar Italiei, în urma cutremurului în care au murit 73 de persoane, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel, citată de site-ul agenției Reuters.

Fotografiile pe care le vedem sunt înspăimântătoare. Vom fi pregătiți să facem tot ceea ce putem pentru a ajuta Italia, dacă este nevoie, iar gândurile noastre sunt astăzi alături de oamenii din această regiune“, a afirmat Angela Merkel în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în Estonia.

Cutremurul a fost simțit puternic în centrul Italiei, o zonă cunoscută cu risc seismic. La Roma, mulți locuitori și-au părăsit casele câteva ore de teama replicilor seismice puternice.

RECOMANDARE: Italia, zguduită de cutremure puternice: cel puțin 73 de persoane au murit, oameni prinși sub dărâmături – un oraș a fost parțial distrus! GALERIE FOTO

Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la granița dintre regiunile Lazio și Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două mișcări telurice, la orele 4.32 și 4.33, cu intensități de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 și 9 kilometri.

Cele mai afectate localități sunt Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto.

rootstireaActualitate/Esential
Germania este pregătită să ofere orice fel de ajutor este necesar Italiei, în urma cutremurului în care au murit 73 de persoane, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel, citată de site-ul agenției Reuters. 'Fotografiile pe care le vedem sunt înspăimântătoare. Vom fi pregătiți să facem tot ceea ce putem...

Preluat de la romania ntv