Autor:
Daniel Teodoreanu
| marţi, 23 august 2016 | 0 Comentarii
| 649 Vizualizari

Când e să n-ai parte de ceva, nu ai parte şi gata, indiferent ce ai face.

Acesta este cazul unui pescar din Filipine, care în urmă cu 10 ani a descoperit o comoară pe fundul mării. Conform dailymail.co.uk, evenimentul s-a întâmplat pe coasta insulelor Palawan. Ieşit la pescuit, norocosului i s-a blocat ancora vasului, aşa că a decis să se scufunde pentru a vedea ce se întâmplă.

Ajuns pe fundul mării, acesta a găsit una dintre minunile lumii: o perlă gigantică, cu o greutate de 34 de kilograme. Omul a fost cucerit de frumuseţea ei, dar nu a ştiut că tocmai descoperise o piatră semipreţioasă ce valora 100 de milioane de dolari. Pescarul a dus perla gigantică acasă, unde a pus-o la loc de cinste, considerând că acesta este noul talisman pentru el şi familia lui.

Din păcate pentru acesta, un incendiu i-a cuprins casa, aşa că a fost nevoit să salveze perla gigantică. Odată expusă ochilor curioşilor adunaţi din cauza incendiului, aceasta a fost văzută de un oficial filipinez care lucra în turism. Ulterior, autorităţile filipineze au intervenit şi acum speră să păstreze perla pentru a atrage mai mulţi turişti în zonă, în condiţiile în care aceasta este cea mai mare din lume.

Precedentul record a fost deţinut de o perlă descoperită în aceleaşi ape din Palawan, în 1934. Piatra cântăreşte 6.4 kilograme, valorează 35 de milioane de dolari şi este expusă la New York.

Tag-uri:
pescar, filipine, perla filipine, Palawan, Palawan filipine, perla gigantica, perla gigantica filipine

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/f-1_124-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/f-1_124-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Daniel Teodoreanu | marţi, 23 august 2016 | 0 Comentarii | 649 Vizualizari Când e să n-ai parte de...

Preluat de la EVZ