Autor:
Georgeta Petrovici
| marţi, 23 august 2016 | 0 Comentarii
| 35 Vizualizari

Turcii care au fugit de Erdogan până în România, returnați în Serbia

Migranții turci care au fugit din țara lor după tentative de lovitură de stat, prinși într-un lan de porumb la granița de vest a României vor fi trimiși în Serbia, în baza acordului bilateral de readmisie. Practic, toți cei 18 refugiați care posedau acte de identitate vor fi returnați, în România urmând să rămână, temporar, doar o mamă cu cinci copii.

La numai câteva ore după ce autoritățile române au declanșat o amplă operațiune la granița de sudvest – acțiunea „Blocada” – 24 de cetățeni turci – 13 adulți și 11 copii – care au trecut, ilegal, granița în România au fost descoperiți într- un lan de porumb din localitatea Lunga (județul Timiș). Imigranții fugiseră dintr-o localitate apropiată de granița cu Siria, după tentativa de lovitură de stat îndreptată împotriva președintelui turc, Recep Erdogan, din data de 15 iulie. Așa cum relatam în ediția de luni, un număr mare de imigranți turci au luat calea pribegiei, după puciul eșuat de la Ankara.

În timpul audierilor fugarii au spus că au încercat să treacă clandestin în Austria prin Croația, însă nu au reușit și au ajuns în România. De aici, ei sperau să ajungă în Vest-ul Europei.

Se așteaptă un nou val de imigranți

Mama cu cei cinci copii ai săi a fost cazată la Centrul pentru Refugiați din Timișoara unde așteaptă să i se întocmească acte, atât ei cât și minorilor cu vârste cuprinse între trei luni și șapte ani. Tot în baza Acordului de Readmisie cu Serbia, și ei vor fi trimiși în această țară, după finalizarea documentelor.

Patrule mixte formate din polițiști de frontieră, agenți de la două Inspectorate de Poliție și jandarmi supraveghează frontiera de sud-vest, beneficiind de câini special dresați, aparate de termoviziune și un elicopter de survol, începând de vineri. Măsura a fost luată pentru a face față unui nou val de migranți care e așteptat. Duminică au mai fost prinși doi albanezi care încercau să ajungă, clandestin, în Occident.

Tag-uri:
Migranții turci, turci, Turcia, Serbia, granița în România, Lunga, Timiş, Erdogan, Ankara

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/clipboard01_261-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/clipboard01_261-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Georgeta Petrovici | marţi, 23 august 2016 | 0 Comentarii | 35 Vizualizari Turcii care au fugit de Erdogan până în...

Preluat de la EVZ