Autor:
Teodora Cimpoi
| marţi, 23 august 2016 | 0 Comentarii
| 215 Vizualizari

Grecia

Un număr de trei din cinci turiști români care își petrec vacanța de vară în afara țării au ales ca destinație insulele grecești, o mare parte dintre sejururi fiind cumpărate cu oferte last minute, reiese dintr-un studiu de specialitate citat de Agerpres.

“Creta și Zakynthos domină topul preferințelor turiștilor care și-au rezervat vacanțele în străinătate în luna august, vânzările companiei pentru pachetele disponibile în aceste destinații fiind în creștere cu 25% față de anul trecut. 60% dintre turiștii români care și-au rezervat vacanțe în afara țării vara aceasta au ales pachetele disponibile în Creta și Zakynthos. Cele mai multe sejururi în aceste insule, respectiv 45%, au fost cumpărate cu oferte last minute, în luna iulie”, se arată în studiul realizat de agenția de turism online Paravion.

Potrivit sursei citate, bugetul mediu alocat de românii care și-au programat concediul în cele două insule se ridică la 600 de euro de persoană și include biletele de avion, transportul de la aeroport la hotel și retur, precum și cazarea cu demipensiune.

Cele mai importante puncte de atracţie

Printre cele mai importante puncte de atracție pentru turiștii care ajung în Creta se numără: Palatul minoic din Knossos – cel mai important sit arheologic de pe insulă, orașul Rethymno, supranumit Veneția Greciei, sau Elafonissi, cea mai frumoasă plajă din sud-vestul insulei.

“Turiștii care și-au rezervat vacanțe în Zakynthos, insula supranumită ‘Veneția sudului’ sau ‘Floarea Levantului’, pot vizita orașul Zakynthos — capitala insulei, plaja Navagio — una dintre cele mai apreciate din Grecia, preferată în special de cei care vor să fie izolați de restul civilizației, și grotele Keri, numite și peșterile albastre, care sunt foarte căutate de turiștii pasionați de snorkeling”, menționează sursa citată.

Tag-uri:
vacanta in Grecia, destinatii de vacanta, buget de vacanta Grecia, oferte de vacanta in Grecia, puncte de atractie Creta, Zakynthos, Knossos

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/grecia-foto-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/grecia-foto-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEconomie
Autor: Teodora Cimpoi | marţi, 23 august 2016 | 0 Comentarii | 215 Vizualizari Grecia Un număr de trei din cinci turiști...

Preluat de la EVZ