loading…

Polițiștii din Prahova au descins în această dimineață la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni economice, iar 30 de mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare, potrivit Poliției Române.

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova efectuează 43 de percheziții în București și în județele Prahova și Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile unor societăți comerciale, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Cercetările arată că în perioada 2009 – 2016, persoanele în cauză ar fi creat un circuit fiscal fictiv prin care au ascuns mai multe sume de bani și au plătit astfel un impozit mai mic statului.

În fapt, prin intermediul societăților comerciale, persoanele cercetate ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate, precizează anchetatorii.

În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 6,6 milioane de lei, constând în impozit pe profit neconstituit și T.V.A. dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12,5 milioane de lei.

30 de persoane urmează să ajungă în fața procurorilor pentru audieri, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere ce vor fi puse în aplicare de polițiștii care participă la descinderi.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/perchezitii-la-persoane-banuite-de-evaziune-fiscala-si-spalare-de-bani-30-de-oameni-vor-fi-audiati-27570.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/perchezitii-la-persoane-banuite-de-evaziune-fiscala-si-spalare-de-bani-30-de-oameni-vor-fi-audiati-27570-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv