Autor:
Otilia Matei
| marţi, 23 august 2016 | 0 Comentarii
| 16 Vizualizari

Petromidia Năvodari

Primele cercetări pe platforma Petromidia Năvodari indică faptul că incendiul izbucnit luni seara nu a fost precedat de nicio explozie. Această informaţie se regăseşte în comunicatul de presă emis de KMG Rompetrol.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, Compania Rompetrol Rafinare, membră a KMG International, doreşte să facă următoarele precizări:

În acord cu procedurile interne ale Companiei în astfel de situaţii, s-a identificat locul producerii accidentului – Instalaţia Distilare Vid (DV), conducta PM-100-025-80-40H, după ventilul 100-FV-071- şi s-a constatat că instalaţia funcţiona normal. De asemenea, s-a constatat că s-a intervenit în conformitate cu instrucţiunea RIS-IL-06-31-V3 „Instrucţiuni de lucru pentru activitatea de execuţie şi montaj şarniere cu injecţie răşină” de către echipa de intervenţie a companiei Rominserv, contractorul general al Grupului.

În cursul acestei zile, s-a iniţiat procedura de investigare a cauzelor şi pagubelor materiale de către autorităţile responsabile: Inspecţia Teritorială de Muncă, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Procuratura Judeţului Constanţa, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, compania punând la dispoziţia acestora toate informaţiile solicitate.

În acest moment, rafinaria este operată la capacitate redusă şi s-au luat toate măsurile tehnice pentru funcţionarea acesteia în condiţii de siguranţă. Echipele tehnice evaluează în prezent măsurile de intervenţie şi/sau de remediere necesare pe termen mediu şi lung.

Conform primelor cercetări ale specialiştilor, incendiul de pe platforma Petromidia înregistrat în data de 22 august 2016 nu a fost precedat de o explozie. Această precizare se regăseşte şi în comunicările oficiale ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Compania Rompetrol Rafinare precizează, de asemenea, că toţi angajaţii săi din România beneficiază de un sistem integrat de asigurări de viaţă şi de sănătate. Asigurarea de viaţă acoperă decesul, invaliditatea şi bolile grave, iar asigurarea de sănătate acoperă spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale.

Reprezentanţii companiei sunt în permanentă legătură cu familiile colegilor afectaţi de incendiul de pe platforma Petromidia şi asigură tot suportul necesar în aceste momente grele.

KMG International doreşte să mulţumească pe această cale autorităţilor care au participat la intervenţia de seara trecută, pompieri, echipele ISU Dobrogea, SMURD, precum şi medicilor care se ocupă de îngrijirea colegilor noştri.

Tag-uri:
petromidia navodari, explozie, navodari, rompetrol, deflagratie navodari, rafinarie petromidia, incendiu petromidia, incendiu

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/petromidia2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/petromidia2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Otilia Matei | marţi, 23 august 2016 | 0 Comentarii | 16 Vizualizari Petromidia Năvodari Primele cercetări pe platforma Petromidia...

Preluat de la EVZ