loading…

Numeroși cetățeni ai unor țări europene încearcă să procure arme de foc legale și alte dispozitive de autoapărare după seria de atacuri teroriste comise în Franța, Belgia și Germania și în contextul venirii a mulți imigranți extracomunitari, informează site-ul agenției Reuters.

Unele companii care vând armament cred că mulți europeni au devenit îngrijorați din cauza venirii a numeroși imigranți extracomunitari, deși un raport al poliției germane susține că refugiații nu comit infracțiuni.

Date la nivelul Uniunii Europene nu există, dar informațiile disponibile la nivel național relevă că solicitările pentru obținerea unor permise de arme de foc sunt în creștere în Elveția, Austria și Cehia.

În Germania, s-a intensificat tendința achiziționării unor dispozitive de autoapărare nonletale de genul pistoalelor cu gloanțe oarbe și a sprayurilor paralizante.

“Nu avem o explicație oficială pentru creșterea cererii de cumpărare a dispozitivelor de apărare, dar în general vedem o legătură cu atacurile teroriste din Europa”, afirmă Hanspeter Kruesi, un reprezentant al Poliției din cantonul elvețian St. Gallen.

Hanspeter Kruesi le-a recomandat cetățenilor să nu cumpere arme de foc, argumentând că riscă să apară probleme legale în cazul utilizării acestora. “Există riscul unor efecte penale”, a subliniat oficialul elvețian.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/europenii-au-inceput-sa-se-doteze-cu-arme-de-foc-dupa-seria-de-atacuri-teroriste-27598.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/europenii-au-inceput-sa-se-doteze-cu-arme-de-foc-dupa-seria-de-atacuri-teroriste-27598-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv