loading…

Conducerea Baroului București dezbate, astăzi, solicitarea Monicăi Macovei de a-l exclude pe fostul premier Victor Ponta din Baroul București, șeful instituției precizând că nu a mai avut astfel de cereri până acum.

,,O să avem în jur de 50 de puncte pe ordinea de zi. O să propun Consiliului să luăm cu prioritate (cazul lui Victor Ponta -n.r.). Apoi consiliul decide ce se face, dacă e documentație completă – votăm, dacă nu, ce se impune prin lege. Dificil să mă pronunț (ce șanse sunt ca acest caz să se tranșeze azi-n.r.), sunt membru în consiliul Baroului, am un vot, ca atare șansele le decide majoritatea. N-am mai avut până acum o astfel de cerere, o astfel de situație, ca atare vom dezbate, ne vom uita în lege și în statutul profesiei și vom decide”, a declarat Ion Dragne, șeful Baroului București.

Ion Dragne a precizat că Victor Ponta nu a fost citat pentru a se prezenta marți.

Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat, după ce Ministerul Educației i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor, excluderea ”imediată” a social-democratului din Baroul București.

”Ponta nu mai poate fi avocat, pentru că a intrat în avocatură doar pentru că avea diploma de doctor în drept, fără să dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, așa încât nu mai poate rămâne nicio clipă în Baroul București”, a explicat atunci Monica Macovei.

În solicitarea adresată decanului Baroului București, Ion Dragne, Macovei a subliniat că fostul premier nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat, el fiind primit la cerere, cu scutire de examen, pe baza diplomei de doctor în drept.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/conducerea-baroului-bucuresti-despre-excluderea-lui-ponta-nu-am-mai-avut-astfel-de-cereri-27575.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/conducerea-baroului-bucuresti-despre-excluderea-lui-ponta-nu-am-mai-avut-astfel-de-cereri-27575-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv