loading…

Baroul București va discuta pe 31 august, la ora 12.00, solicitarea de excludere din profesia de avocat a lui Victor Ponta, membru al Baroului București, fostul premier și Monica Macovei fiind invitați la ședința de săptămâna viitoare.

“Înainte de începerea ședinței, domnul Ponta a depus la Baroul București un memoriu cuprinzând punctul de vedere al domniei sale și un set de documente din care a rezultat că a formulat o reclamație prealabilă împotriva ordinului de revocare a titlului de doctor în drept precum și o cerere de suspendare a efectelor ordinului respectiv, depusă la Curte de Apel București. Nu a fost acesta motivul pentru care nu am decis, pentru că evident puteam să analizăm înscrisul respectiv, însă în majoritate, Consiliul a apreciat să desemnăm trei membri dintre noi care să faca un raport cu privire la probleme de drept administrativ și de organizare a profesiei în cauză”, a declarat Ion Dragnea, șeful Baroului București.

Raportul va fi prezentat membrilor Consiliului Baroului București până marți.

La ședința de pe 31 august au fost invitați atât Monica Macovei, cât și Victor Ponta, însă prezența lor este facultativă.

Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat, după ce Ministerul Educației i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor, excluderea ”imediată” a social-democratului din Baroul București.

”Ponta nu mai poate fi avocat, pentru că a intrat în avocatură doar pentru că avea diploma de doctor în drept, fără să dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, așa încât nu mai poate rămâne nicio clipă în Baroul București”, a explicat atunci Monica Macovei.

În solicitarea adresată decanului Baroului București, Ion Dragne, Macovei a subliniat că fostul premier nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat, el fiind primit la cerere, cu scutire de examen, pe baza diplomei de doctor în drept.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/baroul-bucuresti-a-amanat-decizia-in-cazul-ponta-pe-31-august-27580.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/baroul-bucuresti-a-amanat-decizia-in-cazul-ponta-pe-31-august-27580-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv