loading…

Transportatorii din mai multe orașe, între care Alba Iulia, Bistrița, Arad și Vaslui, protestează față de scumpirea RCA, conducând autocamioanele cu viteză redusă și claxonând.

Pe Drumul Național 1, între Alba Iulia și Sebeș, zeci de autocamioane se deplasează cu viteză redusă în semn de protest față de scumpirea RCA, iar traficul se desfășoară cu dificultate.

Transportatorii se manifestă zgomotos, claxonând în semn de protest față de scumpirea RCA, o parte venind, sincronizat, din Alba Iulia spre Sebeș, iar ceilalți circulând din sensul opus de mers, cu viteză redusă, circulația desfășurându-se astfel cu dificultate.

Președintele Asociației Operatorilor de Transport Rutier Apulum, Dumitru Blaga, a declarat că transportatorii vor împărți șoferilor pe care îi întâlnesc pe tronsonul Alba Iulia – Sebeș afișe cu mesajul ”Protestez RCA”.

”Îi informăm că în fiecare luni, între orele 10.00 și 12.00, circulăm cu viteză redusă pentru că suntem nemulțumiți de această scumpire”, a spus Dumitru Blaga.

La rândul său, secretarul general al Asociației Operatorilor de Transport Rutier Apulum, Mircea Matei, a declarat că astfel de manifestări vor continua.

”Sunt zeci de transportatori care protestează. Se circulă cu viteză redusă: 30-40 kilometri pe oră. Sunt doar semnale de alarmă. Sunt pași premergători protestului național. (…) Reacția este foarte pozitivă din partea șoferilor (la protest – n.r.)”, a afirmat Mircea Matei.

Pe tronsonul Alba Iulia – Sebeș s-a circulat, în ultima perioadă, cu mare dificultate. La unele ore ale zilei distanța de 15 kilometri se parcurgea într-o oră, din cauza coloanelor de mașini care se formau pe acest tronson.

De asemenea, circulația pe centura ocolitorare a Bistriței a fost îngreunată, luni, timp de o oră, de un protest la micilor transportatori, nemulțumiți de scumpirea RCA. Mașinile acestora au parcurs centura ocolitoare de șapte kilometri cu o viteză de 20 de kilometri pe oră și au claxonat, îngreunând traficul rutier.

Marius Figan, unul dintre transportatorii participanți la protest, a declarat că deține șase mașini de transport, din care poate folosi doar două, pentru că la patru nu a putut plăti asigurarea. Astfel, patru persoane au rămas fără locuri de muncă.

Proteste similare au loc în mai multe orașe din țară, între care Arad și Vaslui.

Transportatorii rutieri circulă zilnic, timp de o oră, cu viteză redusă, oriunde se aflã în România, până când primele RCA vor fi reduse la valorile maximale conforme cu datele cuprinse în raportul întocmit anul acesta, pentru perioada 2013 – 2015.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/transportatorii-din-mai-multe-orase-protesteaza-fata-de-scumpirea-rca-27539.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/transportatorii-din-mai-multe-orase-protesteaza-fata-de-scumpirea-rca-27539-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv