loading…

Președintele Egiptului, Abdel Al-Sisi, a dezvăluit că Vladimir Putin, omologul său rus, și-a exprimat intenția de a găzdui o eventuală întrevedere la Moscova a reprezentanților Israelului și Autorității Palestiniene, informează presa egipteană.

Al-Sisi a subliniat rolul semnificativ al Egiptului în medierea conflictului dintre israelieni și palestinieni, în cadrul negocierilor de pace. Acesta a adăugat că Vladimir Putin a propus găzduirea la Moscova a unei eventuale întrevederi a celor două părți implicate în conflict.

“Din păcate, acest caz necesită efort și voință internațională. Israelul devine din ce în ce mai convins de importanța unui proces de pace, asta este o indicație pozitivă”, a declarat Al-Sisi.

Această declarație apare în contextul în care Egiptul a reluat legăturile externe cu Israelul. O delegație israeliană de înalt nivel a sosit la Cairo pentru o întrevedere cu președintele Egiptului, în urma vizitei din iunie a ministrului de Externe, Sameh Shoukry, în Israel.

Al-Sisi urmează să călătorească în China pentru a participa la summitul G20 din Hangzhou care va avea loc în septembrie. De asemenea, acesta va fi prezent la Adunarea Generală ONU din aceeași lună.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv