Autor:
Valentina Adam
| luni, 22 august 2016 | 1 Comentarii
| 732 Vizualizari

Ovidiu Laicu

După scandalul amoros care a dus la arestarea fostului edil Gheorghe Nichita, la Iași a ieșit la suprafață un caz similar. De data asta, personajul principal este Ovidiu Laicu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri

Ovidiu Laicu este unul dintre apropiații fostului primar Gheorghe Nichita. El a fost susținut de PSD pentru postul de director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași (DRDP). Pe data de 9 august 2016, Brândușa Iliescu a sunat la 112 și a anunțat că este sechestrată de către șeful său direct, în mașina instituției. Polițiștii au intervenit imediat și au organizat mai multe filtre în trafic pentru a-l prinde pe directorul suspectat că ar fi sechestrat femeia. Ea era angajată pe postul de secretară de către Laicu, după care a fost promovată în mod neașteptat pe postul de inginer. În tot acest timp, angajații din cadrul DRDP Iași au observat că relația dintre cei doi este mai mult decât una profesională. Au început să apară tot felul de bârfe pe la colțuri despre faptul că Brândușa Iliescu ar fi amanta directorului. Când a auzit aceste zvonuri, soțul secretarei a băgat divorț. Pentru că femeia nu mai avea unde să stea, directorul i-a pus la dispoziție apartamentul de protocol al instituției, situat în Copou, cea mai bună zonă a orașului. Pe 9 august, cei doi au fost la Botoșani într- o inspecție pe șantiere. „Au plecat cu mașina DRDP și cu șoferul directorului. Pe drum au început să se certe, iar femeia a vrut să sară din mașina aflată în mers. Acesta a prins-o puternic de mâini și a oprit vehicolul pentru a o liniști. Femeia nu s-a liniștit deloc, ba chiar a început să țipe la directorul ei. I-a cerut să o lase să coboare. Pentru că nu s-a conformat și pentru că a blocat ușile mașinii, iar șoferul mergea cu viteză, Brândușa Iliescu a sunat la 112 și a reclamat cele întâmplate. A spus că este ținută cu forța în mașină de director și că are nevoie de intervenția polițiștilor”, ne-au spus surse din DRDP.FOTO: Brândușa Iliescu„Sunt căsătorit și îmi iubesc soția”

În primă fază, directorul a negat absolut totul. Ieri, acesta a pus pe site-ul instituției un comunicat de presă în care și-a expus propria variantă și în care suține că își iubește foarte mult soția. „Sunt căsătorit și îmi iubesc soția. Orice insinuare că cearta dintre mine și subalterna mea ar avea un substrat sexual și că acesta îmi este amantă este defăimătoare și îmi aduce prejudicii atât mie cât și instituției”, a menționat Ovidiu Laicu.

Suparată că nu o lasă să plece în vacanță

În mesajul publicat ieri pe site-ul DRDP, directorul susține că s-a certat cu secretara lui pentru că aceasta voia să plece în concediu, iar el nu dorea să-i aprobe o asemenea solicitare pentru că mai avea treabă cu ea. „Pe traseul de la Botoșani la Iași, salariata care mă însoțea mi-a solicitat ca a doua zi să-i acord 4-5 zile de concediu de odihnă. Am rugat-o să înțeleagă că nu pot să-i acord CO în această perioadă, deoarece trebuie să finalizăm contractul cadru, contractul subsecvent de lucrări, să primim certificatele de garanție de la constructori care trebuie verificate de ea și înaintate la structurile DRDP Iași, ca în final să putem da ordine de începere a lucrărilor”, a declarat directorul.

A vrut să sară din mașină la 100 km/h

În descrierea faptelor, Laicu nu s-a ferit să arate că femeia a devenit isterică și că întreaga vină a celor întâmplate îi aparține. „În urma acestor precizări, salariata a devenit brusc foarte nervoasă, reproșându-mi pe un ton agresiv că nu o înțeleg și că nu poate lucra, urmând ca a doua zi să își ia concediu medical dacă nu îi aprob concediul de odihnă. Văzându-i reacția vehementă, i-am propus să termine aceste contracte în 2-3 zile, urmând ca începând cu data de luni – 15.08.2016 – să-i aprob una sau chiar două săptămâni de concediu de odihnă – martor la toată aceste discuții dintre noi fiind conducătorul auto. În dreptul localității Balș, în timp ce mașina rula cu aproximativ 100 km/oră, salariata, într-un acces de furie, m-a amenințat că dacă nu îi aprob concediul de odihnă se aruncă din mașină în timpul mersului, imediat desfăcându-și centura de siguranță și încercând să deschidă portiera mașinii. În acel moment a intervenit conducătorul auto, care a încercat să blocheze portiera, a redus viteza la maxim și a tras de volan cât mai mult spre dreapta. Văzând că nu poate coborî din mașină, a apelat serviciul 112 menționând că este sechestrată”, a mai precizat Laicu.

A dus-o noaptea acasă și i-a aprobat concediul, așa cum a cerut

Intervenția polițiștilor a fost una destul de rapidă. „În urma discuțiilor avute de organele de poliție cu salariata, aceasta a declarat că a avut un acces de nervi pe fondul unei altercații verbale cu directorul unității, dar s-a calmat și nu dorește să facă nici un fel de plângere împotriva nimănui, solicitând să-și continue deplasarea spre Iași cu mașina unității’, a declarat directorul. Acesta mai susține că după tot acest scandal a dus-o acasă în jurul orei 22.00, după care, a doua zi, i-a aprobat cererea de concediu de odihnă. „Precizez că salariata a divorțat de două luni și, după o căsnicie de 7 ani, suferă o dramă explicabilă unor asemenea despărțiri. Acest aspect al comportamentului ei a fost sesizat și de alți salariați. Am ajuns în Iași în jurul orei 22, am lăsat-o la domiciliu în condiții normale, despărțindune în mod amiabil, asigurând-o că a doua zi voi reanaliza cererea de concediu de odihnă solicitată. A doua zi s-a prezentat la serviciu într-o stare normală și a solicitat din nou concediu de odihnă începând cu a doua zi, pe care i l-am și aprobat”, a mai spus Ovidiu Laicu.

Tag-uri:
Gheorghe Nichita, iasi, Ovidiu Laicu, DRDP, PSD, Brândușa Iliescu

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/10-ovidiu-laicu-2835-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/10-ovidiu-laicu-2835-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Valentina Adam | luni, 22 august 2016 | 1 Comentarii | 732 Vizualizari Ovidiu Laicu După scandalul amoros care a dus...

Preluat de la EVZ