Autor:
Gabriel Mihai
| luni, 22 august 2016 | 0 Comentarii
| 112 Vizualizari

Adolf Hitler a fost un artist nu prea reuşit, căreia i s-a refuzat încercarea de a învăţa la Universitatea de Arde din Viena. Dar el s-a considerat un fan înrăit al operelor de arta, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a reuşit să devină cel mai amre hoţ de opere, picturi şi alte obiecte valoroase dar nepreţuite.

Aşadar, naziştii au furat tot ce au putut: tablouri, sculpturi şi alte obiecte.

Dar războiul s-a sfârşit iar Alianţa a fost nevoită să scotocească după operele cu o valoare de cel puţin câteva miliarde de dolari.

O comisie specială a fost creată. 345 de persoane s-au pus sub sugla MFAA (Monumente, Artă şi Arhivă).

Aceştia au călătorit în teritoriile ocupate de nazişti şi în Germania şi au căutat în toate colţurile în care Hitler ar fi putut ascunde operele. Nu mare le-a fost mirarea când au găsit milioane de obiecte preţioase ascunse într-o mină de sare. Sau sute de tablouri şi cărţi depozitate în biserici.Tag-uri:
opere de arta, nazişti, artă, opere de artă, opere, tablouri, Rembranth, Adolf, Hitler, Adolf Hitler, opere ascunse, obiecte preţioase, sculturi, sculptură, artist, război, Al Doilea Război Mondial, Război Mondial, Război

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/naziplunder_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/naziplunder_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Gabriel Mihai | luni, 22 august 2016 | 0 Comentarii | 112 Vizualizari Adolf Hitler a fost un artist nu...

Preluat de la EVZ