Autor:
Radu Pădure
| luni, 22 august 2016 | 0 Comentarii
| 25 Vizualizari

Pentru prima dată de la sfârșitul Războiului Rece, guvernul de la Berlin le-a cerut cetățenilor săi să fie pregătiți cu stocuri de alimente și apă în eventualitatea unor atacuri sau catastrofe, a anunțat ediția de duminică a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Germania se află în alertă, după ce trei atacuri teroriste au avut loc luna trecută. De curând, Berlinul a anunțat că va spori cheltuielile în domeniul securității, creând o unitate specială pentru a combate criminalitatea cibernetică și terorismul.

„Populația va fi obligată să dețină stocuri individuale de hrană pentru zece zile”, a citat ziarul german din „Programul de Apărare Civilă” al guvernului de la Berlin, al cărui proiect este pregătit de Ministerul de Interne.

Publicația afirmă că o comisie parlamentară a cerut inițial ministerului să realizeze o strategie de apărare civilă în anul 2012.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că planul va fi discutat în ședința de guvern de miercuri, dar a refuzat să dea amănunte privind conținutul documentului.

Ziarul german susține însă că acesta ar cere populației „să fie pregătită corespunzător pentru evenimente care pot pune în pericol existența noastră și care nu pot fi categoric excluse în viitor”.

De asemenea, documentul mai prevede un sistem potrivit de alarmă, o mai bună protecție structurală a clădirilor și o capacitate superioară a sistemului de sănătate.

O altă măsură prioritară va fi un sprijin sporit dat de civili forțelor armate, se mai prevede în planul Ministerului german de Interne.

La începutul acestei luni, Minsterul Apărării afirmase că Germania se află în „vizorul terorismului” și a solicitat programe în care armata să se antreneze cu poliția pentru a se pregăti în cazul unor atacuri pe scară largă ale teroriștilor.

Tag-uri:
Apărare Civilă, Minsterul Apărării

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/germania_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/germania_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | luni, 22 august 2016 | 0 Comentarii | 25 Vizualizari Pentru prima dată de la sfârșitul Războiului...

Preluat de la EVZ