loading…

O delegație judiciară americană va avea întrevederi cu reprezentanți ai autorităților turce, marți și miercuri, în cadrul anchetei care îl vizează pe clericul musulman Fehtullah Gulen, aflat în SUA și acuzat de Turcia de organizarea complotului militar din 15 iulie, anunță un diplomat turc.

Potrivit ziarului Le Figaro, patru reprezentanți ai Departamentului american al Justiției și ai Departamentului de Stat se vor afla la Ankara pentru investigație, chiar înaintea vizitei vicepreședintelui Joseph Biden.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut din nou Statelor Unite, joi, să accelereze procedura de extrădare a clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de organizarea complotului militar eșuat. În cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai societății civile islamice, Erdogan a amintit că Turcia și Statele Unite sunt parteneri strategici. “Washingtonul nu ar trebui să îngreuneze lucrurile pentru partenerul său strategic”, a declarat președintele Turciei.

Când Statele Unite au cerut extrădarea de către Turcia a unui terorist, noi nu au solicitat probe. Trebuie să îl judecăm“, a insistat Erdogan.

Turcia susține că Fehtullah Gulen, un cleric musulman turc care locuiește în SUA, a coordonat tentativa de lovitură de stat militară din Turcia. Washingtonul a cerut dovezi că Fehtullah Gulen a fost într-adevăr implicat în complotul militar.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/delegatie-americana-prezenta-in-turcia-pentru-ancheta-care-il-vizeaza-pe-fethullah-gulen-27556.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/delegatie-americana-prezenta-in-turcia-pentru-ancheta-care-il-vizeaza-pe-fethullah-gulen-27556-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv