loading…

Coreea de Nord a clasificat exercițiul militar anual sud-coreean-american drept provocator și amenință anticipativ cu un atac nuclear, informează site-ul postului Euronews.

Douăzeci și cinci de mii de militari americani iau parte la aceste exerciții care vor lua sfârșit la data de 2 septembrie. Coreea de Nord clasifică aceste exerciții militare drept pregătiri ale unei invazii.

Tehnic, Coreea de Nord și de Sud se află în continuare în război, de vreme ce un armistițiu a pus capăt conflictul dintre 1950-1953.

Correa de Nord și-a făcut cunoscută poziția în cadrul unui comunicat care a coincis cu startul exercițiilor. De asemenea, statul coreean de nord a solicitat reîntoarcerea a 12 chelnerițe nord-coreene, care au fugit în Coreea de Sud la începutul anului 2016. Guvernul de la Phenian acuză răpirea femeilor, lucru negat de administrația de la Seul.

Luni, președintele sud-coreean a declarat că solicitarea de azil politic a angajatului ambasadei nord-coreene la Londra reprezintă un semn al problemelor care încep să apară în cadrul regimului lui Kim Jong Un.

“În ultimul timp chiar și grupul de elită nord-coreean suferă un colaps, urmat de figuri cheie care solicită azil în țări străine, acestea arată semne clare al unor probleme serioase, care amenință să afecteze regimul”, a declarat Park Geun-hye, președinta Coreei de Sud, în cadrul unei întâlniri a Consiliului Național de Securitate.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/coreea-de-nord-ameninta-cu-un-atac-nuclear-27548.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/coreea-de-nord-ameninta-cu-un-atac-nuclear-27548-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv