loading…

Gregorian Bivolaru a cerut, astăzi, prin intermediul avocaților săi, ca din pedeapsa de șase ani cu executare pentru act sexual cu un minor să-i fie scăzut timpul petrecut în arest în Franța și Suedia, respectiv aproximativ 348 de zile, un nou termen în dosar fiind stabilit pentru 6 octombrie.

Liderul MISA a cerut, luni, magistraților Tribunalului București să trimită adrese către Curtea de Apel din Paris și Curtea Supremă de Justiție din Suedia pentru a comunica instanței judecătorești din România perioada petrecută în arest în cele două țări.

Solicitarea lui Gregorian Bivolaru a fost admisă de judecătorul de la Tribunalul București, care a decis totodată să fie trimisă o adresă și către Interpol.

Potrivit documentelor prezentate de avocații săi, liderul MISA a petrecut în arest în Franța 148 de zile, iar în Suedia, 200 de zile.

“Am cerut ca perioada petrecută de domnul Bivolaru în arest să fie scăzută din perioada de șase ani. Perioada de reținere, deținere în străinătate, respectiv Suedia și Franța, în Paris. În total, cu aproximație, ar fi cam 348 de zile, aproape un an de zile”, a declarat Tiberius Bărbăcioru.

Totodată, Tribunalul București a decis să fie trimisă o adresă către Tribunalul Sibiu pentru ca dosarul de fond să fie înaintat către instanța din Capitală, acesta aflându-se acum la Sibiu, unde liderul MISA a deschis un proces prin care cere rejudecarea.

“La Sibiu e o procedură mai complexă la care cel condamnat are dreptul în condițiile în care a fost judecat în lipsă. Nu cerem reluarea procesului de la zero. Instanța va stabili dacă este îndeplinită condiția, în sensul ca inculpatul să fi fost judecat în lipsă. Dacă se stabilește că a fost judecat în lipsă, atunci se redeschide procesul”, a mailarat avocatul lui Gregorian Bivolaru.

Liderul MISA a dat o declarație în fața magistraților.

“Da, a fost audiat, a dat o declarație, nimic spectaculos. Se simte ca un om care a fost obligat să nu vină în România datorită situației incorecte în care a fost el tratat din punct de vedere judiciar. (…) Nu l-a ajutat nimeni să părăsească România. Este o speculație a presei. Nu a afirmat în fața instanțelor de judecată din Paris că ar fi fost ajutat de către cineva să părăsească țara. Nu a spus că ar avea de suferit mai multe adepte dacă ar fi adus. (…) Ar avea de spus în apărare ceea ce nu a fost lăsat să spună. Noi am solicitat audierea domnului Bivolaru pe parcursul dosarului penal, în fața ÎCCJ, prin comisie rogatorie, dar ni s-a refuzat”, a mai declarat Tiberius Bărbăcioru.

Instanța a fixat următorul termen în acest dosar pentru data de 6 octombrie.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/bivolaru-cere-sa-i-fie-reduse-din-pedeapsa-cele-348-de-zile-petrecute-in-arest-in-franta-si-suedia-27537.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/bivolaru-cere-sa-i-fie-reduse-din-pedeapsa-cele-348-de-zile-petrecute-in-arest-in-franta-si-suedia-27537-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv