Autor:
Radu Pădure
| luni, 22 august 2016 | 0 Comentarii
| 1 Vizualizari

Rovshan Janiev

Gangesterul azer Rovshan Janiev, cunoscut și ca Rovshan Lenkoranski, a fost ucis într-o ambuscadă pe 17 august la Istanbul, pe când se întorcea din Dubai (loc ce pare a fi devenit paradisul gangsterilor ruși și eurasiatici). Range Roverul lui Janiev a fost prins într-un foc încrucișat a cel puțin doi bărbați cu arme automate, scrie In Moscow Shadows. Azerul a fost ucis, ciuruit de cel puțin douăzeci de gloanțe, iar șoferul său a fost rănit.

Autorul va fi greu de descoperit, dat fiind că mulți îi doreau moartea lui Janiev. Se pare că trei azeri și un turc au fost arestați, însă identitatea acestora nu a fost încă dezvăluită.

Rovshan Janiev era o figură pitorească: în jurul lui roiau o sumedenie de gangsteri tineri. Mulți bănuiesc că Janiev și banda lui s-ar afla în spatele tentativei de asasinat a „Nașului” de la Moscova, Aslan Usoyan, din 2010, lichidare care a reușit trei ani mai târziu, în 2013.

În mod sigur, urmașii lui Usoyan se aflau de mult pe urmele lui Janiev.

Însă ambițiile lui Janiev de a răsturna ierarhiile în lumea interlopă rusă este posibil să îl fi transformat și într-o țintă a georgianului Tariel Oniani (zis „Taro”), unul dintre cei mai puternici și veroși gangsteri de la Moscova.

Faptul că Janiev a fist acuzat de colaborare cu organele de securitate ruse (FSB) nu au făcut decât să-i agraveze acestuia situația.

Și de parcă nu ar fi fost de ajuns, acum trei ani, unul dintre dușmanii de moarte ai lui Janiev, azerul Alibala Hamidov, a fost asasinat la Istanbul. O răzbunare întârziată?

Cu atâția oameni care îl vânau și – se zice – cu o recompensă de 5 milioane de dolari pe capul său, probabil că cea mai mare surpriză este că Janiev a supraviețuit atâta timp. În februarie 2013, au circulat zvonuri că a fost ucis, însă a fost doar una dintre multele povești care i-au creat o aureolă de erou.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
Rovshan Janiev, Aslan Usoyan, Tariel Oniani, Alibala Hamidov, Robin Hood, Mubariz Mansimov, Shakra Molodoi, rusia, mafia, gangsteri

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/janiev-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/janiev-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Radu Pădure | luni, 22 august 2016 | 0 Comentarii | 1 Vizualizari Rovshan Janiev Gangesterul azer Rovshan Janiev, cunoscut și...

Preluat de la EVZ