loading…

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a asigurat pe omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, că nu va recunoaște anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, se afirmă într-un comunicat al Administrației prezidențiale de la Kiev, citat de Interfax și EFE.

Potrivit comunicatului, Erdogan și Poroșenko au purtat o discuție telefonică în cadrul căreia președintele turc l-a asigurat pe omologul său ucrainean că nu va recunoaște anexarea în pofida îmbunătățirii relațiilor dintre Ankara și Moscova.

Erdogan a confirmat că sprijinul Turciei pentru integritatea teritorială a Ucrainei este invariabil” insistând că Ankara va continua să susțină minoritatea tătară din Crimeea.

De altfel, după anexarea regiunii Crimeea de Rusia, Erdogan a denunțat frecvent persecuțiile la care ar fi supuși tătarii din peninsulă.

La rândul său, Poroșenko “a confirmat sprijinul Ucrainei pentru președintele ales în mod legal și pentru Guvernul Republicii Turcia“, în contextul loviturii de stat eșuate de luna trecută, relatează TASS.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/turcia-da-asigurari-ca-nu-va-recunoaste-anexarea-regiunii-crimeea-de-catre-rusia-27512.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/turcia-da-asigurari-ca-nu-va-recunoaste-anexarea-regiunii-crimeea-de-catre-rusia-27512-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv