China Everbright, o firmă susținută de statul chinez, a făcut o ofertă de 924 de milioane de euro pentru preluarea clubului britanic FC Liverpool, iar proprietarii echipei de pe Anfield Road au purtat deja discuții cu oficialii chinezi, informează AFP.

Conform relatărilor, China Everbright este susținută de principalul fond suveran al țării, China Investment Corporation, iar discuțiile între chinezi și patronii americani ai lui Liverpool, Fenway Sports Group, sunt în desfășurare, urmând ca o decizie să fie anunțată în momentul în care acestea se vor finaliza.

Tom Werner, președintele lui Liverpool, a declarat, vineri, că “echipa nu este de vânzare, însă proprietarii americani sunt dispuși să cedeze o parte din pachetul de acțiuni, fiind deschiși investițiilor dintr-un capital străin“. Fenway Sports Group a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al clubui în 2010, în schimbul a 300 de milioane de lire.

În ultimele luni, investitori din China au preluat cluburi din Anglia, printre care Aston Villa, Wolverhampton Wanderers (echipă pregătită de Walter Zenga) și West Bromwich Albion. De asemenea, conducătorii lui Birmingham City sunt în discuții pentru cedarea clubului unui consorțiu din China.

rootstireaActualitate/Esential
China Everbright, o firmă susținută de statul chinez, a făcut o ofertă de 924 de milioane de euro pentru preluarea clubului britanic FC Liverpool, iar proprietarii echipei de pe Anfield Road au purtat deja discuții cu oficialii chinezi, informează AFP. Conform relatărilor, China Everbright este susținută de principalul fond suveran...

Preluat de la romania ntv