loading…

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că situația actuală din Turcia este una “destul de complicată”, iar Berlinul consideră ca fiind “disproporționate” măsurile luate de Ankara în urma loviturii de stat din luna iulie, informează The Associated Press online.

Potrivit unui document guvernamental german confidențial citat de postul ARD, administrația Erdogan oferă susținere organizațiilor islamiste din Orientul Mijlociu, inclusiv din Siria, iar “Turcia a devenit principala platformă de susținere a grupurilor islamiste din Orientul Mijlociu”.

Într-un interviu acordat cotidianului Bild am Sonntag, de Maiziere a comentat că informațiile publicate de presă din acest raport nu reprezintă decât “un mic fragment ce privește starea actuală a țării și aceasta este una destul de complicată”

Oficialul a adăugat că Berlinul consideră drept “disproporționate” multe din măsurile luate de Ankara în urma tentativei de lovitură de stat din luna iulie, precizând că autoritățile germane sunt în mod constant în dialog cu cele turce.

De Maiziere a mai spus că Turcia este un “partener important” în contextul crizei refugiaților și în lupta împotriva terorismului.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv