Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat încetarea contractului cu Polisano și inițierea procedurilor pentru a cumpăra, în regim de urgență, 120.000 de doze de vaccin hexavalent, pentru imunizarea bebelușilor.

Ministerul Sănătății a notificat, în cursul acestei săptămâni, compania Polisano că va rezilia contractul pentru vaccinul hexavalent cu care sunt imunizați bebelușii. Totodată oficialii anunță demararea procedurilor pentru achiziția în regim de urgență a 120.000 de doze de vaccin.

‘Contractul cu Polisano se încheie în 15 zile de la data primirii notificării. Acum se pregătește achiziția pe procedură de urgență. Noile doze ar putea fi achiziționate imediat după rezilierea contractului. În momentul acesta e o întârziere mică la grafic, dar nu sunt probleme până când vom lua prin procedură de urgență următoarele 120.000 de doze. Dar, ulterior se va face un nou contract cadru, pe mai mulți ani, prin care noul furnizor se va obliga să asigure o cantitate minimă de doze de vaccin anual, de exemplu Polisano asigura 500.000 de doze. S-a cerut rezilierea din cauza problemelor pe care le are Polisano‘, a declarat, pentru Mediafax, Laurențiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Firma Polisano a transmis o notificare prin care a anunțat că nu va mai putea livra dozele de vaccin hexavalent convenite în contractul cadru. Iar aceasta nu ar prima situație în care compania nu își respectă obligațiile, numai anul acesta înregistrându-se mai multe situații în care sute de bebeluși au fost vaccinați cu întârziere din cauza lipsei vacinului.

Vaccinul hexavalent se administrează nou-născuților și combină, într-o singură doză, cele trei vaccinuri care se fac bebelușilor la vârsta de două luni, patru luni, șase luni și un an. Vaccinul este administrat împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B și poliomielitei și face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor.

rootstireaActualitate/Esential
Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat încetarea contractului cu Polisano și inițierea procedurilor pentru a cumpăra, în regim de urgență, 120.000 de doze de vaccin hexavalent, pentru imunizarea bebelușilor. Ministerul Sănătății a notificat, în cursul acestei săptămâni, compania Polisano că va rezilia contractul pentru vaccinul hexavalent cu care sunt imunizați bebelușii....

Preluat de la romania ntv