loading…

Germania a înăsprit controalele la frontiera cu Elveția pentru a opri un flux de imigranți ilegali, a declarat ministrul elvețian de Finanțe, Ueli Maurer, informează agenția de știri Reuters pe pagina electronică.

Ministerul de Interne al Germaniei a confirmat faptul că personalul de frontiere a fost întărit.

Anul trecut, peste un milion de persoane care au fugit din cauza războiului și a sărăciei din Orientul Mijlociu, Africa și din alte regiuni au sosit în Germania. Inițial priviți în mod favorabil de opinia publică germană, atitudinea față de ei s-a înrăutățit în urma mai multor atacuri islamiste comise luna trecută în Germania, dintre care trei efectuate de azilanți.

Germania întărește în mod constant securitatea frontierei cu Elveția“, a declarat Maurer în cadrul unui congres al Partidului Poporului din Elveția (SVP), potrivit cotidianului NZZ am Sonntag. Acesta a mai afirmat că această acțiune semnalează o schimbare a atitudinii autorităților germane față de imigranți.

Și Elveția a adoptat măsuri de reducerea a numărului de imigranți care încearcă să intre venind dinspre Italia după ce au traversat Marea Mediterană, invocând chiar măsurile mai dure adoptate de Berlin pentru a justifica politica Elveției de expulzare înapoi în Italia a imigranților ilegali.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv