Autor:
Mălin Bot
| duminică, 21 august 2016 | 0 Comentarii
| 29 Vizualizari

16-08/nicolae-robu-rodica-dore-cojan-cristescu-ponta-timisoara-465×390

Înregistrarea video a inaugurării unui centru social din Timişoara scoate la iveală un detaliu jenant pentru oraşul din care a început căderea dictaturii lui Nicolae Ceauşescu. Primarul oraşului, Nicolae Robu, dezvoltă un cult al personalităţii exact na Ceauşescu. Portretul primarului a fost plasat în centrul social exact aşa cum erau expuse portretele lui Nicolae şi Elena Ceauşescu în institutii publice înainte de 1989.

Centrul social pentru oamenii străzii, unde portretul primarului este expus în stil ceauşist, este condus de Rodica Cojan, soţia şefului Poliţiei Locale Timişoara, Dorel Cojan. Cojan a fost miliţian înainte de 1989.

Clădirea a fost inaugurată în luna iulie 2015 însă zilele acestea au izbucnit în reţele sociale discuţii aprinse după ce câţiva timişoreni au observat că în cadre apare portretul primarului Nicolae Robu, expus în instituţie exact cum era plasat portretul lui Nicolae Ceauşescu.

“Pentru că slugărnicia e o caracteristică de familie, soția milițianului Cojan, mai mare peste asistații sociali ai urbei, a organizat o inaugurare fastuoasă a unui “Centru rezidențial(!) pentru oamenii străzii”, centru în care ce s-a gândit ea? Că cel mai potrivit ar fi să atârne pe un perete portretul întâiului cârmaci al orașului!”, a decloarat pentrui EVZ timişoeranul Corneliu N. Vaida.

“Noul centru social de urgenţă în cadrul Cantinei de Ajutor Social Timişoara va facilita accesul persoanelor defavorizate la o infrastructură socială în măsură să asigure servicii de găzduire pe timpul noptii şi servicii de consiliere şi suport specializat, de servicii medicale şi suport psihologic, de condiţii pentru asigurarea igienei personale, inclusiv servirea hranei în timpul zilei în municipiul Timişoara, în judeţul Timiş şi în regiunea de vest”, au scris jurnalilştii de la gazetadinvest.ro

În inregistrarea VIDEO de pe Youtube se văd şi cadrele cu portretul primarului, expus la loc de cinste la momentul inaugurării, exact aşa cum era expus portretul dictatorului Nicolae Ceuşescu.

Relaţia familiei Cojan cu primarul Nicolae Robu, căruia i se face deja cultul personalităţii, este una specială. În februarie 2016 jurnaliştii timişoreni explicau cum se străduieşte Robu să “defrişeze” toate serviciile sociale ale municipalităţii pentru a gândi apoi o structură nouă pe care să o conducă chiar Rodica Cojan, soţia şefului Poliţiei Locale Timişoara, Dorel Cojan, proiectul fiind considerat controversat de către jurnaliştii timişoreni. Aceştia au consemnat că Agenția Națională a Funcționarilor Publici consideră nepotrivit proiectul lui Robu. 

“Nicolae Robu încearcă să desființeze toate serviciile sociale pentru a o planta pe Rodica Cojan – soția directorului Poliției Locale Timișoara, Dorel Cojan – ca șefă pe un singur serviciu reorganizat(surse din primărie).

Reorganizarea activității Direcției de Asistență Socială Comunitară Timișoara a fost discutată într-o dezbatere publică, la care a participat Nicolae Robu, cel care și-a dorit această schimbare majoră cu orice preț.

La dezbatere a fost prezent cuplul Rodica Cojan și Dorel Cojan, direct interesați de acest subiect”, au scris ziariştii de la publicaţia online pentrutimişoara.ro

Numele lui Dorel Cojan apare şi în legătură cu alte situaţii dubioase din Timişoara legate de presupuse înţelegeri între administraţia Robu şi diverşi oameni de afaceri controversaţi.

O astfel de situaţie dubioasă este desfiinţarea în zona centrală a câteva zeci de locuri de parcare publice din imediata apropiere a unei parcări private operată de o firmă a controversaţilor fraţi Cristescu din Timişoara, apropiaţi ai lui Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta.
Fraţii Cristescu sunt consideraţi oameni de casă ai PSD, aceştia punând la dispoziţia lui Ponta şi Dragnea o fostă unitate militară din Hunedoara, unde s-a organizat chiar şi un comitet executiv al PSD la care s-a pus la cale strategia electorală pentru campania de la alegerile prezidenţiale din 2014. EVZ a scris la vremea respectivă despre cum s-au luat la bătaie, la Orăştie la şedinţa PSD, Marean Vanghelie şi Mihnea Costoiu, la vremea aceea ministru în Guvernul Ponta.


FOTO: Agenţii poliţiei locale sunt obligaţi să stea constant pe strada de acces către parcarea fraţilor Cristescu unde adminstraţia Robu a desfiinţat zeci de locuri de parcare publice, astfel încât timişorenii care au treabă în zonă sunt determinaţi să parcheze la tarife mult mai mari decât cele din parcările din zona Zero din Bucureşti.
EXCLUSIV. Culmea șmecheriei la Orăștie. Ministrul pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu, l-a BĂTUT pe băiatul de cartier Vanghelie. Fizic

Poliţişti locali care au cerut să le fie protrejată identitatea au relatat că, după desfiinţarea parcărilor publice au fost puşi să aplice sancţiuni agresiv şi sistematic în acea zonă, deşi semnalizarea rutieră era provizorie şi inadecvată, numai pentru a determina şoferii să meargă în parcarea privată a fraţilor Cristescu.

Un grup de timişoreni a cerut chiar demisia lui Dorel Cojan, printr-un protest public, după ce Poliţia Locală nu a reacţionat când o nuntă a clanurilor de rromi a dus la o petrecere pe treptele Catedralei Mitropolitane din Timişoara, unde în 1989 au fost asasinaţi mai mulţi tineri.

“Inițiatorul protestului este Corneliu N. Vaida. „Bogdan Constantinescu a făcut o serie de fotografii care imortalizau o nuntă de romi! care au ajuns să transforme treptele Catedralei Mitropolitane din Timișoara în birt! Toate astea, la nici 100 de metri de primărie și într-un loc unde patrularea poliției locale ar trebui să fie intensă! Constatând haosul și incapacitatea Poliției Locale de a stăpâni infracționalitatea stradală din Timișoara, solicităm demisia urgentă a directorului Poliției Locale Timișoara – Dorel Cojan! Pentru cine a uitat, în 17 Decembrie 1989, pe aceste trepte a curs sânge de martir!”, a scris publicatia debanat.ro

EVZ a scris în august 2016 că şefa Cantinei Sociale din Timișoara, Rodica Cojan, i-a făcut campanie electorală actualului edil, Nicolae Robu. Un video în care aceasta împarte flyere și explică oamenilor cât de bun e Robu, a fost postat marți pe Facebook.

Șef de serviciu din Primărie, agent electoral pentru actualul edil I VIDEO

Filmul a fost realizat în perioada campaniei electorale din primăvara aceasta. Rodica Cojan încearcă să convingă un om să voteze PNL, pentru ca Robu să prindă un nou mandat. „Așa este, în patru ani a mișcat orașul ăsta, vă dați seama dacă mai venea încă un mandat, peste tot, Piața Unirii, Podul Michelangelo, Libertății, centrul nostru pe care îl coordonez eu aici pentru oamenii străzii. În pliantul acesta, pe care o să aveți ocazia să îl studiați acasă, o să vedeți până în anul 2020 care este gândirea dânsului, cât vrea să dezvolte orașul Timișoara”, îi spune Cojan omului căruia îi dă pliantul cu platform electorală a actualului edil. Citiţi aici detalii!

Tag-uri:
nicolae robu, emil cristescu, marius cristescu, magazinul bega, parcare bega, dorel cojan, rodica cojan

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/nicolae-robu-rodica-dore-cojan-cristescu-ponta-timisoara-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/nicolae-robu-rodica-dore-cojan-cristescu-ponta-timisoara-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Mălin Bot | duminică, 21 august 2016 | 0 Comentarii | 29 Vizualizari 16-08/nicolae-robu-rodica-dore-cojan-cristescu-ponta-timisoara-465x390 Înregistrarea video a inaugurării unui centru social...

Preluat de la EVZ