Autor:
Ionuţ Mureşan
| sâmbătă, 20 august 2016 | 0 Comentarii
| 635 Vizualizari

Frații Petrachi și complicii lor protestează față de decizia defi nitivă a Curții de Apel Bacău FOTO: IONUȚ MUREȘAN

Frații Petrachi și banda lor de spărgători au fost condamnați definitiv pentru jafurile comise. Ei vor dreptate! În Piaţa Unirii din Capitală, pe drumul dintre Palatul Justiţiei şi o simigerie care e dovada incontestabilă că în faţa covrigilor toţi – magistraţi, avocaţi, justiţiabili – sunt egali, a fost lipit un afiş, gândit în aşa fel încât să sară în ochii tuturor.

În imagine sunt patru deţinuţi care stau cu „ ş t r e a n – guri” la gât şi cu hârtii în mâini, care îl cheamă pe ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, să se aplece asupra cazului lor. Este vorba despre fraţii Petrachi care susţin că au fost condamnaţi pe nedrept la Curtea de Apel Bacău.

Rareș, Cristian și Florin Petrachi au fost condamnați la pedepse cuprinse între 12 și 14 ani de închisoare pentru un jaf asupra unei mașini a Poștei în mai 2013(n.r. – de unde au sustras saci cu bani totalizând 2,3 milioane de lei – pensiile nemțenilor, potrivit presei locale) şi spargeri la două lăcaşe de cult în toamna aceluiaşi an (n.r. – din care numai una a reuşit, iar hoţii au plecat cu banii din cutia milei, destinaţi construcţiei unei clopotniţe).

EVZ i-a contactat pe trei dintre avocaţii nemţeni care au pledat în cauză, pentru a afla ce motive ar avea fraţii Petrachi să se dea „spânzuraţi” lângă o simigerie din Bucureşti. Apărătorii au declarat că frații Petrachi au comis, într-adevăr, spargerile de la Schitul 12 Apostoli și Mănăstirea Bisericani, însă „au mari dubii” că ar fi autorii jafului armat asupra mașinii Poștei.

Ghiţă Popescu, avocatul lui Cristian Petrachi, a declarat pentru EVZ că inculpaţii fuseseră achitaţi pentru această din urmă faptă la instanţa de fond şi condamnaţi numai pentru spargerile de la lăcaşele de cult.

Argumentele avocaților

Trei motive spune avocatul că l-au convins: nu există nicio probă directă că frații Petrachi au participat la jefuirea mașinii, probele biologice recoltate de la fața locului nu se potrivesc cu cele prelevate de la aceștia și lipsa de logică a unor jafuri mărunte date în toamnă, după „tunul” de 2,3 milioane de lei de care au fost acuzaţi că l-au dat în primăvară. Avocatul spune că procurorii i-au „legat” pe fraţii Petrachi de jaful asupra maşinii Poştei cu ajutorul interceptărilor. „Le-au sugerat că sunt anchetaţi inclusiv pentru acest jaf, apoi i-au interceptat ambiental în timp ce se aflau în arest despre cum să se apere de această acuzație. Pe baza discuţiilor ambientale au fost condamnaţi la Curtea de Apel Bacău, în timp ce Tribunalul Neamţ i-a achitat. Diferenţa de pedeapsă e mare în cazul clientului meu. La fond a primit 6 ani, iar în apel a fost condamnat la 16 ani”, a declarat avocatul.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
protest, neamt, piata unirii, Victor Ciorbea, avocatul poporului, Curtea de Apel Bacău, Florin Petrachi, evz, Ghiţă Popescu, Tribunalul Neamţ, Robert Enăşel, Eduard Mărgean, jaf, Vatra Dornei, justitie, condamnare

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/clipboard01_224-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/clipboard01_224-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEvenimente
Autor: Ionuţ Mureşan | sâmbătă, 20 august 2016 | 0 Comentarii | 635 Vizualizari Frații Petrachi și complicii lor protestează față de...

Preluat de la EVZ