loading…

Echipa națională de handbal feminin a Norvegiei a învins, astăzi, în meciul împotriva reprezentativei Olandei, scor 36-26, în finala mică de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia. Campioana olimpică din urmă cu patru ani a cucerit, de această dată, medaliile de bronz.

Norvegia și-a revenit după semifinala dramatică cu Rusia, pierdută după prelungiri și a dominat clar Olanda în finala mică de la Jocurile Olimpice, la fel cum s-a întâmplat și la ultima întâlnire directă dintre cele două formații, câștigată de naționala lui Hergeirsson la opt goluri diferență, scor 31-23, în finala Campionatului Mondial din decembrie 2015.

Nordicele au început perfect partida și conduceau cu 9-3, după primele zece minute de joc. Antrenorul olandezelor a solicitat time-out, însă tot Norvegia s-a aflat la timona jocului și a intrat la pauză cu un avantaj de șase goluri, 19-13.

Olanda a încercat să revină în meci și s-a apropiat la cinci goluri, 24-29, la jumătatea reprizei secunde, însă nordicele au știut să gestioneze perfect finalul meciului și s-au impus, în cele din urmă, la 10 goluri, 36-26 și au cucerit medaliile de bronz.

Nora Mork a fost cea mai bună marcatoare, cu 7 goluri, după ce, în semifinala cu Rusia, marcase 14 goluri.

În finala mare a competiției, se vor întâlni Franța și Rusia, în meciul care se va disputa de la ora 21.30.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/nationala-de-handbal-feminin-a-norvegiei-a-castigat-medaliile-de-bronz-la-jocurile-olimpice-27496.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/nationala-de-handbal-feminin-a-norvegiei-a-castigat-medaliile-de-bronz-la-jocurile-olimpice-27496-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv