loading…

Mormântul Reginei Ana din Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș a putut fi vizitat pentru prima dată, astăzi, iar reprezentanții Casei Regale și câțiva enoriași au participat la parastasul de 7 zile de la înmormântare, au aprins lumânări și au adus flori.

După șapte zile de doliu de la înmormântarea Reginei Ana în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș, mormântul a putut fi vizitat astăzi.

Astfel, începând cu ora 8.00, reprezentanții Casei Regale au venit să se roage pentru odihna în liniște si pace a Reginei Ana. Au participat la slujba ortodoxă oficiată de IPS Calinic și un sobor de preoți și localnici din Curtea de Argeș, care au venit și pentru a vedea cum arată mormântul, de care nu au avut ocazia să se apropie la înmormântare, atunci având acces în Noua Catedrală doar Familia Regală și preoții care au oficiat slujba.

Timp de 40 de zile de la înmormântare se oficiază slujbe zilnic în Noua Catedrală.

Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viață pe 1 august 2016, în Elveția. În 13 august, trupul neînsuflețit al Reginei a fost adus la Curtea de Argeș.

Cele 12 morminte regale de la Curtea de Argeș, printre care și cel al Reginei Ana, sunt amplasate chiar la intrarea în noua Catedrală Episcopală și Regală, care are o suprafață de peste 800 de metri pătrați.

Catedrala, inaugurată în urmă cu șapte zile, poartă hramul Sfintei Mucenițe Filofteia și al Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Piatra de temelie a acesteia a fost pusă la 10 mai 2009 de către principesa Margareta și de soțul acesteia, Radu Duda.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/mormantul-reginei-ana-poate-fi-vizitat-de-astazi-enoriasii-aduc-flori-si-lumanari-27485.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/mormantul-reginei-ana-poate-fi-vizitat-de-astazi-enoriasii-aduc-flori-si-lumanari-27485-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv