Autor:
Otilia Matei
| sâmbătă, 20 august 2016 | 0 Comentarii
| 63 Vizualizari

Refugiaţii minori sunt victimele traficanţilor de persoane

Un fenomen nociv ia amploare în statele unde taberele de refugiaţi din Orient devin din ce în ce mai numeroase. Azilanţii sunt extorcaţi de bani, bruscaţi şi bătuţi, însă situaţia este cu adevărat dramatică când vine vorba de abuzurile la care sunt supuşi copiii imigranţilor.

În Italia, organizaţiile caritabile au avertizat că refugiaţii minori vor deveni victimele traficanţilor de persoane, fiind obligaţi să se prostitueze, să cerşească sau să fure pentru a-şi plăti “datoriile” faţă de cei care i-au dus departe de război, în Europa, precizează The Independent.

Minorii părăsesc siguranţa taberelor, alegând să se descurce pe cont propriu în alte oraşe, însă, din momentul în care părăsesc spaţiul controlat de autorităţi şi diverse asociaţii umanitare, aceştia rămân fără protecţie, şi din păcate, mulţi dintre ei nu reuşesc să-şi poarte singuri de grijă, devenind victimele proxeneţilor şi nu numai. Până în acest moment, în Italia au ajuns aproximativ 102.000 imigranţi, iar un procent de 15% îl reprezintă copiii.

Printr-o astfel de situaţie dramatică a trecut şi Ermias Haile, originar din Eritreea. Minorul se odihnea alături de alţi tineri lângă un parc dintr-un orăşel sicilian, când, un localnic s-a oferit să îi ajute să-şi caute un adăpost şi i-a invitat să mănânce. După ce i-a condus către un bar din apropiere, bărbatul le-a spus tinerilor că pot merge cu el acasă.

Acolo, minorii au povestit pentru Sky News, că italianul a început să îi atingă indecent, iar când aceştia au plecat, abuzatorul

a strigat după ei, oferindu-le bani în schimbul a ceea ce s-a întâmplat. Acest episod nu este singular, devenind parte din cotidianul imigranţilor.

Traficanţii de persoane “vânează” copile sau tinere pe care le şantajează şi le obligă să se prostitueze, spunându-le că doar astfel vor reuşi să-şi achite datoriile călătoriei din zonele de unde au scăpat până în Europa. Nici băieţii nu scapă de acest “fenomen”, ei fiind obligaţi să muncească fără a fi plătiţi sau sunt obligaţi să desfăşoare activităţi criminale.

Tanya Steele, CEO al organizaţiei Salvaţi Copiii explică faptul că această situaţie este dramatică.

Este şocant că astăzi, copiii la vârste atât de fragede sunt victimele abuzurilor, manipulărilor şi a traficului de persoane. Ei aleg să plece din ţările unde realitatea este una violentă, către zone paşnice, însă, aici intră în capcana abuzurilor exercitate de către cei care ar trebui să îi prozejeze, explică Steele, citată de The Independent.

Tag-uri:
Ermias Haile, abuz, minori agresati, minori violati, refugiati, refugiati in italia, tabere refugiati, azilanti minori agresati, viol

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/child-refugee-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/child-refugee-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Otilia Matei | sâmbătă, 20 august 2016 | 0 Comentarii | 63 Vizualizari Refugiaţii minori sunt victimele traficanţilor de persoane ...

Preluat de la EVZ