Autor:
Dodo Romniceanu
| vineri, 19 august 2016 | 6 Comentarii
| 1572 Vizualizari

SUA ar fi vrut ca Erdogan să fie asasinat

Propaganda Moscovei este extrem de activă şi acţionează neobosit, pe mai multe planuri, pentru şubrezirea încrederii în interiorul NATO. Siteul centrului de analiză moscovită Katehon, care scria recent că “România, din punct de vedere geopolitic, nu există”, munceşte intens la acreditarea ideii că generalul american John F. Campbell este artizanul tentativei de lovitură de stat din Turcia, fapt “cunoscut de toată lumea”. Mai mult, SUA ar fi vrut ca preşedintele turc să fie eliminat definitiv şi era gata să le acorde puciştilor tot suportul necesar în acest scop.

“Amintiţi-vă că, pe 25 iulie, Yeni Safak, publicaţie apropiată de partidul AKP al lui Erdogan, scria că generalul John F. Campbell, fost comandant al International Security Assistance Force (ISAF), o misiunea NATO în Afganistan, este cel care a organizat puciul turcesc din 15 iulie. Sursele publicaţiei susţineau că generalul era implicat în finanţarea puciştilor iar, în ajunul tentativei de lovitură de stat, a remaniat personalul de la baza aeriană. După dejucarea puciului, generalii turci Cahit Bakır şi Şener Topçu au fost arestaţi pe aeroportul din Dubai. Ambii lucraseră cu Campbell în Afganistan, aflându-se la comanda contingentului turcesc din cadrul NATO.

Iar asta nu e singurul indiciu că tentativa de îndepărtare a lui Erdogan de la putere a fost plămădită în laboratoarele NATO. Iată şi alte informaţii esenţiale care întăresc această ipoteză:

– Puciştii făceau parte din structurile armatei turce cele mai integrate în NATO, observatorii precizând din capul locului că acesta este primul indiciu privind implicarea Alianţei nord-atlantice. Baza aeriană de la Incirlik, unde sunt staţionate trupe americane, a fost folosită de pucişti pentru a lansa lovituri aeriene asupra Parlamentului turc. Imediat după respingerea loviturii de stat, comandantul turc de la Incirlik a fost arestat de către forţele loiale lui Erdogan. Generalul Bekir Ercan Van a solicitat azil în SUA, dar a fost refuzat.

– De la bun început, media occidentală a răspândit zvonul că preşedintele Erdogan ar fi fugit din ţară. NBS spunea că informaţia le-a fost furnizată de mai mulţi înalţi ofiţeri americani, ceea ce înseamnă că aceştia au fost direct implicaţi în campania de dezinformare care s-a dezlănţuit furibund mai ales în primele ore ale puciului.

– Majoritatea celor arestaţi după tentativa de lovitură eşuată erau persoane apropiate de structurile NATO. Cu ocazia unui forum desfăşurat la Institutul Aspen din Colorado, directorul pentru informații naționale al SUA, James Clapper, declara că, după puci, “mulţi dintre interlocutorii noştri au fost purificaţi sau arestaţi”.

– NATO şi-a promovat agresiv agenţii care apoi au participat activ la lovitura de stat. Potrivit susţinătorilor lui Erdogan, mii de ofiţeri recrutaţi în reţeaua lui Gulen au avut o ascensiune extraodinară, fiind rapid înaintaţi în grad şi ocupând, în calitate de generali sau colonei, funcţii cheie în cadrul armatei turce.

– Cele mai importante trei regimente participante la puci erau parte a trupelor “NATO Rapid Deployable Corps”.

– Şi tot Yeni Safak dezvăluia că locotenent colonelul Murat Bolat, comandantul regimentului de mentenanţă de la baza Guvercinlik, le-ar fi spus procurorilor că Statele Unite se pregăteau să-i ajute să-l asasineze pe Erdogan în timpul loviturii de stat”. (sursa: katheon.com)

Aleksandr Bovdunov, politolog şi conducător al centrului analitic Katehon, apropiat de Moscova, spunea recent că România este subjugată de Statele Unite. “Dacă vorbim despre polul român, din punct de vedere geopolitic el nu există. România nu este acum ţară independentă, suverană. Ea este parte a lumii euro-atlantice. Ea este subjugată de Statele Unite. Şi din acest punct de vedere România nu poate să propună nimic Republicii Moldova. România este o unealtă a integrării euro-atlantice. Dar despre integrare în ce Europă vorbim? Şi acum vorbim despre domeniul valorii. Integrarea în lumea euro-atlantică este egală cu integrarea în lumea post-creştină, seculară; lumea în care tradiţiile şi valorile principale ale creştinismului sunt negate şi distruse total. Şi suveranitatea poporului nu există”, opina Bovdunov.

Tag-uri:
Yeni Safak, International Security, Assistance Force, Cahit Bak, Generalul Bekir, Ercan Van, Insitutul Aspen, James Clapper, Rapid Deployable, Murat Bolat, Statele Unite, Aleksandr Bovdunov, Republicii Moldova

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/katheon2-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/katheon2-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | vineri, 19 august 2016 | 6 Comentarii | 1572 Vizualizari SUA ar fi vrut ca Erdogan să fie...

Preluat de la EVZ