loading…

Polițiștii constănțeni vor primi peste 100 de tablete pe care le vor folosi în misiuni. Totul în cadrul unui proiect pilot, cu finanțare europeană, derulat de Ministerul Afacerilor Interne, pentru echipele de intervenție din Constanța, Brașov și municipiul București.

Prin telefon Marius Niculesc, purt de cuv IPJ Constanța: verificarea identității persoanelor va fi mult mai rapidă. Totodată, echipajele care intervin la urgențele semnalate prin sistemul 112 vor putea accesa pe timpul deplasării la fața locului date preliminare privind istoricul altor evenimente semnalate la coordonatele respective, persoane implicate și eventualul trecut infracțional al acestora, adaptându-și astfel modul de intervenție și resursele alocate, crescând eficiența acțiunilor operative. 

În cadrul acestui proiect – pilot vor fi distribuite oamenilor legii 665 de tablete, în valoare de peste 500 de mii de euro. Cel mai probabil, acestea vor intra în posesia lor la sfârșitul anului. La acest moment, bazele de date pot fi accesate de oamenii legii aflați în teren de pe stațiile portabile, însă utilizarea acestora necesită mult timp. Spre comparație, tabletele vor face posibil acest lucru în timp real. Pe viitor se intenționează ca astfel de dispozitive să fie introduse și pentru echipajele de intervenție ale Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Imigrări și cele ale Poliției de Frontieră Române. 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/politistii-din-constanta-vor-fi-dotati-cu-tablete-27461.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/politistii-din-constanta-vor-fi-dotati-cu-tablete-27461-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv