Pagubele produse de agenția de turism Genius Travel sunt estimate la 100.000 de euro, aproximativ 100 de turiști fiind afectați, iar un dosar de cercetare a fost deschis la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 3.

Potrivit datelor furnizate de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), pagubele produse de agenția Genius Travel, care și-a anunțat clienții prin e-mail că a intrat în insolvență și că nu mai pot pleca în vacanță, sunt estimate la 100.000 de euro, aproximativ 100 de turiști fiind afectați. Oficialii ANAT precizează însă că este vorba despre o estimare, atâta vreme cât Genius Travel nu a comunicat oficial niciun fel de informație despre situația dificilă pe care o traversează.

Un dosar de cercetare a fost deschis la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 3, însă urmărirea penală nu a fost încă începută. Până în acest moment sunt înregistrate 30 de plângeri penale din partea celor păgubiți, au declarat oficiali din Poliția Capitalei pentru Mediafax.

Vineri, la Tribunalul București nu apărea înregistrată nicio cerere de insolvență, iar sediul firmei este închis de mai multe zile.

ANAT a anunțat că a exclus agenția de turism Genius Travel, “pentru prejudicii morale create asociației, prejudicii de imagine create agențiilor de turism membre și nemembre, care funcționează corect și își respectă clienții, prejudicii materiale create turiștilor care au cumpărat vacanțe de la Genius Travel și nu le pot efectua”.

rootstireaActualitate/Esential
Pagubele produse de agenția de turism Genius Travel sunt estimate la 100.000 de euro, aproximativ 100 de turiști fiind afectați, iar un dosar de cercetare a fost deschis la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 3. Potrivit datelor furnizate de Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), pagubele...

Preluat de la romania ntv