Autor:
Daniel Teodoreanu
| vineri, 19 august 2016 | 0 Comentarii
| 2 Vizualizari

Investitorii de la Rompetrol AMENINTA STATUL ROMAN

Vicepreşedintele grupului KMG International, Azamat Zhangulov, a făcut recent declaraţii care au rolul de a trage un semnal de alarmă pentru autorităţile române.

O eventuală naţionalizare a rafinăriei Petromidia reprezintă un scenariu care poate interveni în relaţia dintre statul român şi compania KazMunayGas din Kazahstan, dar Azamat Zhangulov a precizat că interesul său este altul. “Dacă acest scenariu se adevereşte, vom lua toate măsurile pentru a ne proteja investiţiile în instanţele internaţionale… Toate planurile noastre pentru piaţa românească vor avea de suferit”, a declarat vicepreşedintele grupului KMG International, conform News.ro.

Conducerea KMG International crede că în cele din urmă va ajunge la o înţelegere cu statul român privind limitarea impactului determinat de sechestrul instituit recent de DIICOT asupra afacerilor din România. Măsura nu permite continuarea modernizării rafinăriei Petromidia, aşa cum a declarat vicepreşedintele senior al grupului KMG International, Azamat Zhangulov.

În opinia acestuia, în cel mai pesimit scenariu, situaţia actuală “ar putea degenera până la o naţionalizare a Petromidia” . Declaraţiile oficialului vin în contextul în care la sfârşitul lunii iulie, grupul KMG International a iniţiat proceduri legale împotriva României. Măsura companiei controlate de controlat de guvernul kazah a fost laută după ce procurorii DIICOT au pus la începutul lunii mai sub sechestru rafinăria Petromidia, întrerupând în acest fel planul de vânzare a unei participaţii de control către o companie chineză.

“Avem o abordare corectă pe piaţa locală. Ne-am luat angajamentul ferm să continuăm investiţiile în România în extinderea operaţiunilor noastre. Este această extindere benefică pentru România? Noi credem că da, fără urmă de îndoială. Continuăm să ne onorăm toate angajamentele asumate faţă de clienţi, parteneri şi angajaţi. Dar în acelaşi timp se nasc unele probleme. De exemplu, nu putem moderniza sau înlocui instalaţiile existente.

Tag-uri:
rompetrol, petromidia, kmg, guvern, rompetrol guvern, KMG International, diicot rompetrol, diicot, dinu patriciu rompetrol

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/investitorii-de-la-rompetrol-ameninta-statul-roman-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/investitorii-de-la-rompetrol-ameninta-statul-roman-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialCompanii
Autor: Daniel Teodoreanu | vineri, 19 august 2016 | 0 Comentarii | 2 Vizualizari Investitorii de la Rompetrol AMENINTA STATUL ROMAN ...

Preluat de la EVZ