loading…

Candidata Partidului Democrat la președinția SUA, Hillary Clinton, a declarat anchetatorilor federali că fostul secretar de Stat Colin Powell i-ar fi sugerat să folosească o adresă de email privată, informează site-ul agenției Reuters care citează presa americană.

Hillary Clinton a folosit în interes de serviciu un cont personal de email pe durata mandatului de secretar de Stat, încălcând reglementările federale privind corespondența oficială.

Potrivit cotidianului american New York Times, aceste informații provin dintr-un raport înmânat de Biroul Federal de Investigații (FBI) Congresului SUA, care conține detaliile din cadrul unei întrevederi de trei ore cu Hillary Clinton. Cotidianul a citat o conversație în care Colin Powell i-a recomandat să folosească emailul privat exceptând situațiile care implicau informații clasificate. În anul 2009, Clinton i-ar fi cerut sfatul acestuia în privința schimburilor de emailuri efectuate de el în timpul administrației lui George W. Bush., cât timp a ocupat funcția de Șef al statului major interarme.

Biroul care-l reprezintă pe Colin Powell a declarat că acesta nu își poate aminti conversația avută cu Hillary Clinton. Își amintește însă că i-ar fi descris sistemul utilizat de el acesteia, dar nu i-ar fi sugerat lui Clinto să procedeze similar.

“Colin Powell i-a scris fostului secretar de stat Clinton un email memoriu descriindu-i felul în care el folosește contul său AOL pentru mesajele neclasificate și cum a îmbunățit sistemul de comunicare în cadrul Departamentului de stat american. În același timp nu exista un sistem echivalent în cadrul departamentului”, potrivit declarației Biroului Colin Powell.

Conform aceleiași declarații, acesta a folosit un computer al departamentului pentru a manevra informația clasificată.

Powell a afirmat că nu a avut alte posibilități decât să utilizeze contul său privat, în măsura în care departamentul nu deținea în anul 2011 un sistem de email funcțional.

Republicanii au condamnat în mod repetat folosirea exclusivă a e-mailul personal de către Clinton pe când era secretar de Stat al SUA.

Biroul Federal pentru Investigații din Statele Unite nu a recomandat însă punerea sub acuzare a fostului secretar de Stat Hillary Clinton, în cazul utilizării mailului și gestionării informațiilor clasificate.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/hillary-clinton-afirma-ca-a-folosit-adresa-de-mail-privata-la-sugestia-lui-colin-powell-27453.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/hillary-clinton-afirma-ca-a-folosit-adresa-de-mail-privata-la-sugestia-lui-colin-powell-27453-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv