DIICOT a trimis astăzi în Marea Britanie solicitarea privind audierea celor trei jurnaliști de la Sky News,printre care și Stuart Ramsay, în dosarul ce vizează reportajul cu traficul de arme realizat în România,cei trei jurnaliști fiind puși sub urmărire penală pentru comunicare de informații false.

Procurorii DIICOT au transmis solicitarea în cursul zilei de vineri, după ce în data de 17 august au dispus începerea urmării penale față de trei dintre jurnaliștii de la Sky News, printre care și Stuart Ramsay, pentru infracțiuni de comunicare de informații false.

În același dosar sunt arestați trei români care apar în reportajul jurnaliștilor de la Sky News privind traficul de arme pe teritoriul țării.

Potrivit motivării deciziei de arestare preventivă a celor trei inculpați români, “membrii echipei postului de televiziune Sky News din Marea Britanie, și anume cetățenii britanici R.S.R., S.C.S., S.J., cu intenție, au
comunicat și răspândit în mediul virtual și prin mass-media, știri și informații false referitoare la presupusul trafic de armament din România, deși cunoșteau că aceste știri nu sunt reale, modalitate prin care s-a pus în pericol securitatea națională”.

În urmă cu o săptămână, Pantics Levente, Pantics Csaba Atilla și Szanto Aurelian, cel care ar fi intermediat legătura jurnaliștilor cu persoanele care apar în înregistare, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată de judecătorii Curții de Apel București.

Cei trei români sunt acuzați de complicitate la “comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională”, infracțiune pentru care riscă până la cinci ani de închisoare. De asemenea, bărbații sunt acuzați și de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și constituirea unui grup infracțional organizat.

rootstireaActualitate/Esential
DIICOT a trimis astăzi în Marea Britanie solicitarea privind audierea celor trei jurnaliști de la Sky News,printre care și Stuart Ramsay, în dosarul ce vizează reportajul cu traficul de arme realizat în România,cei trei jurnaliști fiind puși sub urmărire penală pentru comunicare de informații false. Procurorii DIICOT au transmis solicitarea...

Preluat de la romania ntv