Autor:
Mălin Bot
| vineri, 19 august 2016 | 0 Comentarii
| 7 Vizualizari

Vântu a plătit, Olteanu a intermediat şi Tăriceanu a dispus numirea lui Mihaiu pe funcţia de guvernator al Deltei Dunării, susţin procurorii DNA

Jurnalista Ionela Arcanu a publicat pe pagina de Facebook pasaşe din declaraţiile care îl înfundă pe Bogdan Olteanu, în dosarul în care acesta este arestat preventiv pentru că a facilitat numirea lui Liviu Mihaiu pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Jurnalista Ionela Arcanu a făcut publice, prin intermediul contului său de pe reţeaua socială, pasaje din declaraţiile care îl incriminează pe Bogdan Olteanu. Surse confidenţiale au pus la dispoziţia jurnalistei câteva pasaje incredibile din care aflăm că Vântu s-a întâlnit pe un ponton cu Olteanu pentru a negocia funcţia destinată lui Liviu Mihaiu.

Declaraţia lui Sorin Ovidiu Vântu:

“Pe pontonul meu din faţa hotelului Lebăda a avut loc o discuţie între mine şi Bogdan Olteanu, în cadrul căreia i-am cerut să-l numească pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Domnia sa mi-a zis că pentru asta trebuie să îi dau două milioane de euro: un milion pentru sine şi al doilea pentru Tăriceanu, de a cărui semnătură depinde numirea asta. După circa o săptămână i-am transmis lui Eftime Ion suma de 2 milioane de euro cash, iar domnul Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunarii.”

Jurnlista de televiziune a mai obţinut şi pasaje relevante din declaraţia lui Ionuţ Eftimie, om de casă al lui Sorin Ovidiu Vântu şi cel despre care procurorii susţin că a intermediat şpaga de un milion de euro.


„În toamna anului 2008, nu îmi amintesc data, tatăl meu mi-a spus că trebuie să iau legătura cu Ovidiu Ţurcanu, persoana care administra companiile externe controlate de Sorin Ovidiu Vîntu, pentru că trebuie să primesc nişte bani care urmau să ajungă la Bogdan Olteanu. Din câte îmi amintesc, am avut cel puţin o întâlnire cu Ovidiu Ţurcanu, în care am discutat pe acest subiect. (…) În urma acestor discuţii, îmi amintesc că s-au realizat două transferuri de câte un milion de euro fiecare în conturile bancare.(…)Imediat după primirea banilor, într-un interval nu mai lung de o săptămână, impus de formalităţile bancare necesare, eu am retras banii în numerar şi i-am înmânat lui Bogdan Olteanu. În ambele situaţii, banii au fost daţi la sediul central al Partidului Naţional Liberal din strada Aviatorişor. (…) Bogdan Olteanu mă aştepta în camera respectivă, iar eu lăsam banii şi plecam, fără o altă discuţie. De fiecare dată banii au fost introduşi într-un rucsac sport negru cu galben, pe care l-am recuperat ulterior„, ar fi declarat Ionut Eftime.


Chiar şi pasaje din declaraţia tatălui lui Ionut Eftime au fost obţinute de jurnalistă şi prezentate pe reţeaua socială.

„În discuţiile pe care le aveam cu Sorin Ovidiu Vîntu (care avea un umor fin), noi îl numeam pe Bogdan Olteanu „cârlionţatul” sau „cel cu părul creţ”. Menţionez că Liviu Mihaiu era într-o relaţie de subordonare faţă de Sorin Ovidiu Vîntu şi nu şi-ar fi putut permite să iasă din cuvântul acestuia. (…) Din discuţiile cu fiul meu (n.red. Ionuţ Eftime) şi dintr-o altă discuţie dintre Vîntu şi Ţurcan, a reieşit că, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării, Sorin Ovidiu Vîntu i-a dat un milion de euro lui Bogdan Olteanu. În acelaşi timp, l-a ajutat în campania electorală. (…) În niciun caz Ionuţ, fiul meu, nu şi-ar fi permis să facă altceva decât a dispus Vîntu cu banii trimişi de Ţurcan Octavian. Dacă nu i-ar fi dus banii lui Bogdan Olteanu, este clar că Vîntu ar fi aflat şi ar fi ieşit un scandal imens”, ar fi declarat procurorilor DNA tatăl lui Ionut Eftime.

Ionela Arcanu a reuşit să obţină, de la surse care nu sunt precizate, declaraţia lui Liviu Mihaiu. Acesta a dat procurorilor o declaraţie evazivă în care susţine că nu lua în serios ce îi spunea Vântu.

„ Îmi amintesc că am fost chemat la guvern înainte de numirea mea, unde m-am întâlnit cu premierul Tăriceanu, care mi-a spus că voi fi numit guvernator. Nu îmi amintesc dacă anterior Vîntu mi-a zis că lucrurile s-au aranjat şi că voi fi numit. Având în vedere că Vîntu era megaloman, nu credeam tot ce spunea. Era clar că Vîntu discutase cu factorul politic numirea mea, dar atunci nu mi-am dat seama ce implică acest lucru”, ar fi declarat Mihaiu în faţa procurorului DNA

Tag-uri:

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/vantu-olteanu-retinut-tariceanu-arestat-liviu-mihaiu-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/vantu-olteanu-retinut-tariceanu-arestat-liviu-mihaiu-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Mălin Bot | vineri, 19 august 2016 | 0 Comentarii | 7 Vizualizari Vântu a plătit, Olteanu a intermediat şi Tăriceanu...

Preluat de la EVZ