loading…

Zeci de locatari din mai multe imobile de la marginea Bucureștiului s-au revoltat după ce Primăria Sectorului 4 a efectuat un control în acaestă dimineață și a descoperit că apartamentele sociale oferite de municipalitate celor fără posibilități erau subînchiriate de fapt altor persoane.

Zeci de polițiști locali, însoțiți de angajați ai Primăriei Sectorului 4 și ofițeri din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au verificat vineri dimineață locuințele a sute de persoane din mai multe imobile sociale, de pe Aleea Nehoiu din sudul Bucureștiului. Acțiunea de control a vizat identificarea celor care au primit locuințe sociale de la primărie și pe care, ulterior, le-au subînchiriat la suprapreț altor persoane.

,,Aceste blocuri aparțin Primăriei Sectorului 4 și noi aveam informații că în ele nu mai locuiesc familiile pentru care au fost repartizate aceste garsoniere. În mod normal, aici ar trebui să locuiască doar cazurile sociale și familiile care au fost evacuate din case naționalizate, pentru aceste familii au fost repartizate toate locuințele de aici. Evident, persoanele care au fost găsite în locuințe nu aveau dreptul să fie, chiar dacă cei mai mulți dintre ei au spus că sunt în vizită. Cel mai probabil va fi repetată această acțiune și persoanele care nu au dreptul să locuiască în aceste două blocuri vor fi evacuate, urmând, evident, ca aceste garsoniere să fie repartizate celor care au nevoie”, a declarat Cristian Zărescu, consilier al Primarului Sectorului 4.

La puțin timp după demararea acțiunii de control, unii dintre locatari au început să se revolte. Oamenii au acuzat Primăria îi deranjează nejustificat, alții că le sunt oferite condiții de trai mizere.

,,În ce țară mai există ce e la noi?! Nu avem tihnă, nu avem liniște, nu putem să trăim în civilizație!?”, a țipat o femeie de la etajul trei al unuia dintre blocuri.

Un bărbat, care susține că locuiește cu forme legale în una dintre garsonierele sociale, în momentul controlului nu a putut prezenta actele, motivând că sunt la mama sa. În schimb, a încercat să explice presei de ce în garsonieră locuiesc șapte persoane.

,,Până să iau camera asta, dormeam 15 inși, 15 inși dormeam jos, la maică-mea. Câți sunteți aici? Șapte inși, cinci copii, eu și soția. Și băgăm, investim în camera asta să scăpăm de ploșnițe, de gândaci, uitați, mănâncă copiii gândaci, ploșnițe, ce să mai… Astea nu le vede primăria”, a spus acesta.

Revoltate de acțiunea de control a primăriei, alte două femei au ieșit în fața imobilelor și au reclamat că autoritatea locală nu le oferă locuințe decente, iar condițiile de trai sunt de nesuportat.

,,Când m-am dus la primărie să i se dea locuință (n.r. băiatului), a spus că nu are, să mai aștepte că e pe poziția 141. Băiatul meu nu a fost pe poziția 141, băiatul meu era pe poziția 57 și a zis că tot îi dă, tot îi dă”, a spus una dintre femei.

,,Se poate așa ceva?! Astea sunt case?! Suntem evacuați din Șerban Vodă pentru nouă metri pătrați. Mi-a zis că mi-o dă provizoriu și acum spune că nu are?! Ce să fac în cotețul ăsta?! Pui în stânga, cade în dreapta! Ce să facem noi în casele astea? Astea sunt case, pline de ploșnițe, de gândaci, de păduchi”, a reclamat o altă femeie.

În urma controlului de vineri, reprezentanții Primăriei Sectorului 4 al Bucureștiului au anunțat că nu vor fi efectuate evacuări, dar în perioada următoare vor fi organizate și alte acțiuni de control pentru a fi identificați proprietarii care își subînchiriază locuințele sociale, iar celor prinși în această situație le vor fi luate locuințele.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/control-al-primariei-la-imobilele-sociale-din-sectorul-4-scandal-intre-locatari-si-zeci-de-politisti-locali-27434.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/control-al-primariei-la-imobilele-sociale-din-sectorul-4-scandal-intre-locatari-si-zeci-de-politisti-locali-27434-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv