loading…

Compozitorul Adrian Enescu a încetat din viață astăzi, după peste 40 de ani de carieră, lăsând doliu în lumea muzicii românești.

Compozitorul Adrian Enescu a murit, vineri, 19 august, după o viață dedicată muzicii, mai precis 41 de ani de carieră, anunță Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Adrian Enescu s-a născut pe 31 martie, 1948 și este un muzician și un compozitor român cunoscut în special pentru activitatea să în domeniul muzicii de film, numele sau fiind asociat la aprox. 65 de titluri.

Ca muzician, Adrian Enescu a fost printre primii artiști de muzică electronică din România, începând cu anii ’70.

Acesta a absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu“ din București, la secțiunea de compoziție dirijată de Aurel Stroe și cea de armonie, unde l-a avut dascăl pe Alexandru Pașcanu.

Adrian Enescu a asistat la cursurile facultății de muzică electronică a Universității Stanford, din California, între anul 1985 și 1986 și totodată, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Acesta a compus muzică foarte diversificată din punct de vedere stilistic, de la muzică Electro-Acoustică și până la Muzică simfonică și Jazz.

Prima apariție a sa pe disc a avut loc în anul 1975.

Andrian Enescu a definit stilul cântăreței Loredana Groza prin producția unor albume precum “Bună seară, iubite”, “Un buchet de trandafiri”, sau “Diva înamorată”.

Acesta a colaborat și cu Silvia Dumitrescu, la albumul “Cred în tine” și a fost solicitat să colaboreze cu prestigioase instituții muzicale din lume.

Trupul neînsuflețit al compozitorului va fi depus marți, 23 august, la Uniunea Compozitorilor și muzicologilor din România, unde cei dornici, pot veni să-i aducă un ultim omagiu regretatului artist.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/compozitorul-adrian-enescu-s-a-stins-din-viata-astazi-27452.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/08/compozitorul-adrian-enescu-s-a-stins-din-viata-astazi-27452-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv