Autor:
Dodo Romniceanu
| duminică, 31 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 117 Vizualizari

Se vor înregistra şi 39 de grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de caniculă și disconfort termic, valabilă pe raza a 15 județe și în Municipiul București.

Conform meteorologilor, în cursul zilei de duminică, în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei și local în Oltenia, valul de căldură va persista. Temperaturile maxime vor atinge 35…36 de grade, iar la amiază disconfortul termic va fi mai accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități în aceste regiuni, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Atenționarea meteorologică vizează județele Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Constanța, Tulcea, Ialomița, Brăila, Dâmbovița, Buzău, Prahova și Municipiul București.

În după-amiaza zilei de luni, 1 august, judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, se vor atinge local maxime termice de 37…38 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 39 de grade şi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Începând din seara zilei de luni, 1 august, instabilitatea atmosferică se va accentua, la început îndeosebi în vestul ţării și în zona montană, iar marți, 2 august, în majoritatea regiunilor. Vor fi averse însoţite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie, iar pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate şi va cădea grindină. 

În după-amiaza zilei de marţi, 2 august, în sud-estul ţării vremea caniculară se va menţine, iar în estul Munteniei, sudul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei se vor mai atinge maxime termice de 35…36 de grade.

Tag-uri:
canicula Romania, Romania lovita de canicula, canicula temperaturi, Romania disconfort termic, cod ANM, cod galben de canicula, atentionare ANM

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/2canicula-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/2canicula-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Dodo Romniceanu | duminică, 31 iulie 2016 | 0 Comentarii | 117 Vizualizari Se vor înregistra şi 39 de grade Administrația...

Preluat de la EVZ