Autor:
Petrisor Cana
| sâmbătă, 30 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 57 Vizualizari

Un gorjean a ajuns după gratii după ce a încercat să îşi salveze ginerele de un dosar penal. Acesta l-a contactat pe poliţistul care l-a prins pe soţul fiicei sale circulând cu o maşină neînmatriculată. După mai multe tentative de a-l mitui, agentul de poliţie l-a denunţat pe socru, iar ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) l-au prins în flagrant, în timp ce oferea mita pe terasa unui restaurant din Târgu Jiu.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Gorj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale (S.O.S.) Craiova – Biroul Operațiuni Speciale Gorj, au prins, vineri, în flagrant un bărbat, în timp ce oferea cu titlu de mită suma de 200 euro unui agent de poliție din cadrul I.P.J. Gorj – Serviciul Rutier, pentru a-i facilita obținerea unei soluții favorabile în dosarul penal în care ginerele său era cercetat, transmite DGA..

Anchetatorii  arată că, în ziua de 15 iulie 2016, polițistul a oprit în trafic un autovehicul al cărui conducător auto conducea pe drumurile publice o autoutilitară neînmatriculată. Ca urmare a verificărilor, s-a constatat că autoutilitara este radiată din circulație de la data de 18 februarie 2015, sens în care agentul de poliție a întocmit dosar penal.

În cursul zilei de vineri,  polițistul a fost contactat de mai multe ori de socrul şoferului aflat la volanul mașinii neînmatriculate, spunându-i că dorește să se întâlnească pentru a avea o discuție care să rezolve problema dosarului penal.

Ca urmare a acestei situații, agentul de poliție a sesizat D.G.A. – S.J.A. Gorj, unde a depus denunț care a fost înaintat la parchet.

Astfel, în jurul orei 19.00, pe terasa unui local din municipiul Târgu Jiu, poliţistul s-a întâlnit cu socrul, moment în care a fost surprins în timp oferea polițistului suma de 200 euro.

Socrul mituitor este cercetat pentru dare de mită, fiind dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore.

La organizarea acțiunii s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Operații din cadrul structurii centrale a D.G.A.

Tag-uri:
flagrant, DGA, Gorj, socru, mita, politist, ginere, dosar penal

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/dga-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/dga-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Petrisor Cana | sâmbătă, 30 iulie 2016 | 0 Comentarii | 57 Vizualizari Un gorjean a ajuns după gratii...

Preluat de la EVZ