loading…

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că președintele Klaus Iohannis ar trebui să îi demită pe șefii DNA și SRI, dacă acuzațiile aduse de Traian Băsescu în aceste zile se dovedesc a fi adevărate.

“Am așteptat câteva zile, înainte să dau publicității acest comunicat, în speranța că președintele Iohannis va lua o poziție fermă, va iniția un demers fără vreun impuls din exteriorul Administrației Prezidențiale. Așa era normal să facă pentru că oamenii să cunoască adevărul și pentru apărarea reputației statului român și a instituțiilor sale în cazul în care fostul președinte al României a mistificat realitatea prin cele declarate.

Din păcate, președintele Iohannis a rămas pasiv, așa cum s-a întâmplat și în alte situații, când ar fi trebuit să acționeze. Continuarea acestei pasivități ar confirmă tacit realitatea înfățișată de Traian Băsescu și ar reprezenta o complicitate la perpetuarea condiției României de stat mafiot.

În cazul în care demersul pe care îl solicit va demonstra că Traian Băsescu a spus adevărul, Președintele României va trebui să-și asume responsabilitatea demiterii șefilor celor două instituții, pentru a readuce România la normalitate, o Românie în care drepturile cetățenilor și libertățile lor nu sunt la discreția procurorului-șef al DNA, Laura Kovesi, și a adjunctului SRI, Florian Coldea”, a declarat președintele Senatului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/tariceanu-i-a-cerut-lui-iohannis-sa-ii-demita-pe-sefii-sri-si-dna-26543.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/tariceanu-i-a-cerut-lui-iohannis-sa-ii-demita-pe-sefii-sri-si-dna-26543-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv