Autor:
Ionel DancuRazvan Gheorghe | duminică, 24 iulie 2016 | 1 Comentarii
| 69 Vizualizari

EVZ vă prezintă cele mai importante declaraţii ale preşedintelui PMP, Traian Băsescu, într-un interviu la Digi24:

Despre fuziunea PMP-UNPR

Traian Băsescu: Suntem într-o realitate în care Gabriel Oprea, Onţanu, Nicolicea şi Şerban Mihăilescu nu mai sunt în UNPR. Am plecat de la această realitate când am făcut fuziunea. Oamenii care au rămas nu au călcat în picioare niciun dosar. Toate aspectele au contat, când am făcut fuziunea. Vă dau un element interesant. PMP are 85% din membri oameni care nu au mai fost niciodată în politică (..) Însă rezultatele electorale au fost extrem de slabe. Electoratul a respins candidaţii trineri, necunoscuţi. Aveam nevoie şi de oameni politici cu mai multă experienţă pentru că voturile s-au îndreptate spre aceşti oameni (…) PMP avea doar câteva sedii în toată ţara, oamenii se întâlneam acasă în cineva, sau în parc, de când a dat căldura. De asemenea, avem posibilitatea să facem grup parlamentar. Lipsa grupului parlamentar a făcut să nu avem reprezentaţi în secţiile de votare. Dintre voturile anulate foarte multe au fost ale partidelor care nu au avut reprezentanţi în secţiile de votare (…) Dacă reuşim să facem grup parlamentar, vom avea treprezentanţi în toate secţiile de vot (…) Dacă citim cartea domunului Miron Mitrea, aflăm că PSD se pricepe cel mai bine să fure voturile în secţiile de votare.

Despre o viitoare candidatură

Nu mă tentează activitatea de parlamentar. Însă, dacă voi ajunge la concluzia că o candidatură a mea va ajuta partidul, voi candida. Nu exclud asta.

Despre funcția de premier

Pe de altă parte, nu am glumit, am fost serios: aş fi, probabil, cel mai bun premier pe care l-a avut România de la Revoluţie până acum (..) Am multă experienţă, cunosc activitatea statului. Ne trebuie un premier cu experienţă, care cunoaşte statul şi politica externă. Profilul meu e cel mai bun pentru funcţia de premier, dar asta nu înseamnă că acesta aeste obiectivul meu,. Obiectivul meu este să construiesc un partid. Nu cred că domnul Oohannis mă va numi premier, dar asta nu mă opreşte să nu spun că sunt cel mai bun pentru această funcţie.

Despre Dacian Cioloş

Cioloş e un om onest care face ce poate, dar care ratează în fiecare zi. Cel mai vizibil eşec este ratarea atragerii de fonduri europene. Nu îi putem cere lui Cioloş să facă în numai câteva luni ce nu a reuşit Victor Ponta să facă în trei ani şi jumătate de mandat (…) În perioada lui Ponta, banii au fost absorbiţi fiindcă în timpul guvernării Boc s-au făcut toate contractele pentru autostrăzi, pentru modernizări. Ponta să spună dacă în timpul dmniei sale s-a contractat măcar un kilometru de autostradă sau un kilometru de cale ferată pentru modernizare. Guvernul Pobnta nu a făcut nuimic pentru absorbţie. De aceea nu aş fi aşa de exigent cu Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş ar putea fi varianta teoretica de premier, dacă PNL va câştiga alegerile şi atunci Iohannis ar putea să desemneze premier de la PNL

Îl va numi pe Iohannis pe Dragnea premier?

Nu cred că pe Dragnea. Am face şi noi nişte unicate în UE: premier condamnat, fie şi cu suspendare. Un preşedinte responsabil nu ar putea să numească un om condamnat pentru fraudă electorală. Am fii de râsul lumii!

Despre Iohannis

Domnul Iohannis are altă abordare decât mine. Se liminează strict la partea de reptrezentare fără a se implica foarte mult. Nu vreau să insinuez ceva rau, dar cred că, atunci când se implică, se implică şi cu superficialitate în cea ce priveşte politica externă (…)

Asemănarea dintre Turcia şi România

Am protestat împotriva spectacolului cătuşelor (…) Erdogan a judecat nişte amărâţi de militari. I am văzut umiliţi şi dezbrăcaţi, ceea ce nu e normal(…) Şi aici, în România, au fost expuşi oameni, au fost judecaţi de procurori şi nu de judecători (…) În timpul mandatului meu astfel de acţiuni groteşti, spectacolo de cătuşe, nu au avut loc (…) S-a întâmplat o singură dată, dar atunci am mers la TVR şi am criticat această practică.

Despre Mircea Băsescu

Am vorbit cu fratele meu, dar astea sunt chestiuni de familie. Eu nu am contestat condamnarea. A făcut, n-aq făcut, dacă asta au hotărât judecătorii…

Despre naivitatea lui Victor Ponta

Execesele lui Victor Ponta sunt cele ale naivităţii. E un om care nu ştie prea multă politică externă. Ponta are şanse să revină în politica mare, dar numai după ce îşi clarifică situaţia în instanţă.

Despre PMP

În 2020, vreau ca PMP să fie un partid de 35%. Este nevoie de un partid nou, puternic, racordat la realităţiile româneşti.

Cetăţenia moldovenească

Cetăţenia moldovenească a fost mai mult o dorinţă simbolică. Nu am un calcul personal privind politica de la Chişinău.

Tag-uri:
basescu, interviu, digi24, Traian Basescu, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Klaus Iohannis, premier, PMP, alegeri parlamentare, locale, legislative, politic, structura, Miscarea Populara

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/traian-basescu-29-7e9dbcd43d-45f3959374-05-465x390-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/traian-basescu-29-7e9dbcd43d-45f3959374-05-465x390-2-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ionel Dancu,  Razvan Gheorghe | duminică, 24 iulie 2016 | 1 Comentarii | 69 Vizualizari EVZ vă prezintă cele mai importante...

Preluat de la EVZ