Autor:
Carmen Vintilă
| sâmbătă, 23 iulie 2016 | 1 Comentarii
| 115 Vizualizari

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat astăzi, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, că Europa are nevoie de o armată comună, care să îi întărească siguranţa şi stabilitatea, subliniind că măsura trebuie privită prin prisma retragerii Marii Britanii din UE şi creşterii migraţiei dinspre Asia şi Africa.

“NATO, în formatul actual, este capabil să garanteze pacea în Europa. (…) În continuare, NATO este un lucru de care avem nevoie şi trebuie să fim membri activi în NATO, e clar acest lucru. Marea Britanie, (…) a cincea economie şi o putere nucleară, a ieşit din structurile UE, deci eu cred că, din acest motiv, trebuie să ne gândim foarte serios la crearea unei armate comune în spaţiul comunitar, însă avem nevoie de o armată adevărată, în care să avem un singur limbaj comun (…) în care se dau instrucţiuni într-o singură limbă (…), o armată nu doar de formă, ci şi de fond”, a precizat Viktor Orban, citat de Agerpres.

În context, premierul ungar a mai spus că statele membre trebuie să se gândească serios la modificarea bugetelor şi la alocarea de fonduri mai mari pentru cercetare în domeniul militar şi pentru armată.

Orban a lansat şi ideea că statele de la Vişegrad ar putea constitui o forţă militară comună.

Potrivit acestuia, în prezent, “Europa este slăbită” şi nu poate face faţă fenomenului migraţiei, care se va

amplifica în condiţiile în care populaţia Asiei şi Africii va creşte semnificativ în următorii ani.

Orban a amintit că Ungaria va organiza în luna octombrie un referendum legat de impunerea cotei de imigranţi şi a făcut un apel către cetăţenii din afara graniţelor acestei ţări, cu drept de vot, să participe şi să spună “un nu hotărât” acestei măsuri, pentru ca Executivul de la Budapesta să se poată prezenta cu un mandat ferm în faţa Bruxellesului.Tag-uri:
Viktor Orban, Ungaria, Băile Tușnad, Europa, armata, Marea Britanie

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/10_orban_reuters-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/10_orban_reuters-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Carmen Vintilă | sâmbătă, 23 iulie 2016 | 1 Comentarii | 115 Vizualizari Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat...

Preluat de la EVZ