loading…

MAE precizează că, până la acest moment, nu deține informații care să confirme prezența vreunui cetățean român printre victimele atacului de la Munchen, precizarea venind în contextul în care presa britanică citează un tânăr potrivit căruia una dintre victime ar fi un adolescent de origine română.

Reiterăm că în tot acest timp a fost menținută permanent legătura cu autoritățile locale competente iar, ca urmare a demersurilor întreprinse de către oficiul consular pe lângă acestea, până la acest moment, nu avem informații care să confirme prezența vreunui cetățean român printre victime“, informează MAE, într-un comunicat de presă.

Centrala Ministerului Afacerilor Externe și Consulatul General al României la Munchen continuă monitorizarea evoluției evenimentelor ulterioare producerii atacului de la Munchen, potrivit sursei citate.

Pe același subiect: Autorul masacrului din Munchen avea probleme psihice din cauza jocurilor video și s-a inspirat dintr-un atentat din 2009

Un adolescent de origine română s-ar număra printre persoanele ucise în atacul armat din Munchen, afirmă un tânăr citat de cotidianul britanic The Telegraph, dar informația nu poate fi confirmată deocamdată din alte surse, fiind verificată de autorități.

Informația a fost transmisă de Shohel Chowdhury, un adolescent de 19 ani care s-a deplasat sâmbătă la Centrul comercial Olympia din Munchen pentru a aduce un omagiu unui prieten și fost coleg de școală decedat în atacul armat și despre care crede că ar fi de origine română.

În atacul de vineri seara, care a avut loc la Munchen, au murit 9 persoane și 16 au fost rănite.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/mae-nu-avem-informatii-potrivit-carora-exista-vreun-cetatean-roman-printre-victimele-de-la-munchen-26305.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/mae-nu-avem-informatii-potrivit-carora-exista-vreun-cetatean-roman-printre-victimele-de-la-munchen-26305-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv