loading…

Președintele Recep Tayyip Erdogan ar fi primit informații de la Moscova cu privire la iminența producerii unui puci, cu doar câteva ore înainte de declanșare, anunță agenția iraniană Fars News Agency (FNA), care citează surse diplomatice de la Ankara.

Potrivit agenției, care preia informațiile vehiculate de presa arabă, surse diplomatice turce au declarat că Serviciul Național de Informații din Turcia a primit avertizări privind pregătirea unei lovituri de stat militare de la serviciile secrete ruse.

Avertizările se bazau pe analiza datelor obținute de forțele ruse din regiune în urma interceptării “unor mesaje militare secrete și transmisiuni radio codate, care indicau faptul că armata turcă se pregătește de inițierea unei lovituri de stat”.

Interceptările făceau în special referire la planul complotiștilor de a trimite mai multe elicoptere militare, care să vizeze hotelul unde se afla Erdogan, cu scopul de a-l lua prizonier sau elimina.

Sursele diplomatice “nu erau sigure în ceea ce privește stația rusă care interceptat transmisiunile, dar au spus unitatea de informații armatei ruse dislocată la Khmeimim, în provincia Lattakia din nordul Siriei, potrivit relatărilor, ar fi echipată cu un sistem electronic și de interceptare a convorbirilor capabil să adune informații extrem de sensibile,” notează agenția Fars, potrivit TASS.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/rusia-ar-fi-avertizat-turcia-despre-iminenta-unei-lovituri-de-stat-militare-presa-araba-26212.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/rusia-ar-fi-avertizat-turcia-despre-iminenta-unei-lovituri-de-stat-militare-presa-araba-26212-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv