Autor:
Melania Stoica
| joi, 21 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 4 Vizualizari

Sursă foto: Dailymail

Inginerii de la NASA au început testarea conceptului pentru un nou sistem de propulsie care ar putea reduce timpul necesar pentru nave spațiale pentru a ajunge la spațiul interstelar. Sistemul poate interacționa cu particule eliberate de soare, pentru a crea protoni împotriva forţei de tracţiune și de a atinge viteze fără precedent.

Nasa dezvăluie noi detalii ale sistemului radical “puterea protonilor”, care ar putea trimite nave spaţiale la marginea universului în doar zece ani, transmite Dailymail

“Am putea ajunge la Pluto în cinci sau șase ani , jumătate din timpul recentei misiuni Dawn, și Jupiter în doi ani.”, a declarat Bruce Wiegmann, inginer la Biroul Conceptelor Avansate al Insitutului Marshall şi cercetătorul principal pentru E-Sail. 

Sistemul poate interacționa cu particule eliberate de soare, pentru a crea protoni împotriva forţei de tracţiune și pentru a atinge viteze fără precedent.

Cercetatorii spun ca acest lucru ar putea aduce nave spațiale la marginea universului în doar 10 ani. Ei speră să testeze ideea lor până în 2020.

“Am putea face același tip de misiune ca Voyager , dar în termen de 10 sau 12 ani”, a mai transmis inginerul. 

Sursă video: Dailymail

Tag-uri:
ingineri nasa, concept nasa, reducerea timpului in spatiu, protoni, forta de tractiune, calatorii in spatiu

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/nasa-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/nasa-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Melania Stoica | joi, 21 iulie 2016 | 0 Comentarii | 4 Vizualizari Sursă foto: Dailymail Inginerii de la NASA...

Preluat de la EVZ