Trei militari francezi care participau la operațiuni în Libia au fost uciși, potrivit site-ului agenției Reuters, care îl citează pe Ministrul Apărării Naționale a Franței, Jean-Yves Le Drian.

De la începutul acestui an, de când s-a confirmat faptul că forțele speciale franceze întreprind operațiuni militare pe teritoriul statului Libiei, acestea sunt primele victime.

Ministrul Apărării Naționale, Jean-Yves Le Drian, deplânge moartea celor trei subofițeri în timpul operațiunilor din Libia” a declarat Ministerul Apărării.

Acesta apreciază curajul și devotamentul personalului militar francez, care efectuează în fiecare zi misiuni periculoase împotriva teroriștilor.

Paris a preluat un rol de conducere în campania aeriană NATO, care a susținut rebelii ce l-au răsturnat de la conducerea statului Libiei pe Muammar Gaddafi, în 2011. Din decembrie aviația franceză au întreprins în Libia zboruri de recunoaștere.

La începutul acestui an, consilierii militari francezi și forțele speciale au efectuat operațiuni militare pe teritoriul Libiei împotriva rețelei teroriste Stat Islamic, alături de Marea Britanie și Statele Unite.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Stephane Le Foll, a reiterat miercurea aceasta că forțele speciale franceze operează în prezent în țările din zona Africii de Nord.

Statele occidentale au susținut unitatea Guvernului Libiei, bazându-se pe faptul că statul libian va solicita ajutor străin în confruntarea cu militanții SI, distribuind afluxul imigranților libieni spre Europa și restabilind producția de petrol pentru a consolida economia Libiei.

rootstireaActualitate/Esential
Trei militari francezi care participau la operațiuni în Libia au fost uciși, potrivit site-ului agenției Reuters, care îl citează pe Ministrul Apărării Naționale a Franței, Jean-Yves Le Drian. De la începutul acestui an, de când s-a confirmat faptul că forțele speciale franceze întreprind operațiuni militare pe teritoriul statului Libiei, acestea...

Preluat de la romania ntv