loading…

Cunoscutul artist Vasile Mureșan (Murivale), membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, a fost amendat de Poliția Locală Sector 3 după ce a pictat, timp de trei săptămâni, un spațiu insalubru din centrul Capitalei, transformând focarul de infecție într-un loc cu adevărat plăcut vizual.

Vicepremierul Vasile Dâncu a avut o primă reacție și a anunțat că intenționează să plătească el sancțiunea dată de polițiști, scrie romaniatv.net.

Artistul Vasile Mureșan (Murivale), care locuiește în apropiere, a pictat 11 tablouri în Piața Decebal, printre scenele înfățișate fiind “Madona cu pruncul” sau Geneza.

“Aici nu mai e vorba de o mânjitură. E artă environmentală. Am integrat mediul în lucrare. Lumina întregește spectacolul vizual (…) Nu am pictat că nu am ce face. Aici e focar de Holeră și Ciumă. E ceva grav, grav de tot. Au murit 3 oameni fără adăpost. Asta nu vedeți în ignoranța voastră de lux”, a comentat pe Facebook artistul.

Situația a stârnit un val de indignare din partea internauților. 

“Cum să te amendeze, omule, că ai salubrizat cu îngerii tăi kilometrul zero al Bucureștilor?”, a scris Mihaela Carlan, în timp ce David Gabriel Kavafy, un artist de origine română, stabilit în Franța, i-a trimis o scrisoare ministrului Culturii, cerându-i să ia atitudine.

O reacție surprinzătoare a avut și vicepremierul Vasile Dâncu.

“Plătesc eu amenda! Dumneata pictează mai departe”, a scris acesta în comentarii.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/artist-amendat-dupa-ce-a-pictat-un-loc-insalubru-vicepremierul-s-a-oferit-sa-ii-achite-amenda-26192.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/artist-amendat-dupa-ce-a-pictat-un-loc-insalubru-vicepremierul-s-a-oferit-sa-ii-achite-amenda-26192-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv