Autor:
Ionel Dancu
| vineri, 01 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 26 Vizualizari

Comitetul Executiv Național al PSD a decis, ieri, la Târgovişte, numirea de lideri interimari în fruntea unor organizații, în urma rezultatelor de la alegerilor locale FOTO: AGERPRES

Șefii județeni PSD care au pierdut alegerile locale au fost forțați, ieri, într-o ședință lărgită a PSD, să demisioneze din funcții

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus întrun Comitet Executiv Național, convocat la Târgoviște, că așteaptă demisiile președinților județeni care au pierdut primăriile și Consiliile Județene, au relatat surse din partid pentru EVZ. Liderii PSD din Botoșani, Alba, Suceava, Satu-Mare, Brașov și Cluj „și-au asumat înfrângerea”, în locul acestora fiind desemnați interimari: senatoarea Doina Fedorovici la Botoșani, deputatul Ioan Stan la Suceava, la Cluj a fost numit purtătorul județean de cuvânt, Horia Nasra.

La Brașov a ajuns interimar fostul șef de la protecția consumatorilor, Marius Dunca. La Alba se caută un nou președinte, iar la Satu Mare vor fi alegeri județene.

Miza lui Liviu Dragnea este să ridice partidul peste 40% la alegerile parlamentare și împreună cu ALDE să formeze majoritatea în viitorul Parlament.

PSD nu-și anunță încă o propunere de prim-ministru ca să nu fie „sfâșiat” în spațiul public, spun surse PSD pentru EVZ.

UNPR, subiect închis

PSD a analizat și implicațiile ruperii relațiilor cu UNPR. Liderii județeni ar fi dat asigurări, spun surse PSD pentru EVZ, că nu vor pierde nicio majoritate și că progresiștii mai repede și-ar da demisia din UNPR, decât să „joace” cu PNL.

Liviu Dragnea își menține oferta făcută UNPR-ului, să fuzioneze prin absorbție, dar fără să le promită vreun loc la parlamentare.

UNPR-iștii ar urma să primească, eventual, maximum 10 locuri pe lista social-democrată dacă s-ar „topi” în PSD în funcție de negocierile județene.

În cazul in care până la urmă UNPR va merge cu PNL, PSD s-a asigurat că nu pierde majoritatea nici la Primăria Generală, nici în cele șase sectoare, spun surse social-democrate.

Discuție despre plagiatul lui Ponta

Fostul premier Victor Ponta nu a participat la ședința PSD. În lipsa acestuia, Dragnea a făcut declarații pline de ironie la adresa lui.

PSD nu este un partid izolat, a spus Dragnea, după ce Ponta l-a facut „vătaf județean” şi a apreciat că cel mai mare pericol pentru PSD este izolarea. „Apreciez foarte mult ceea ce a spus dl Victor Ponta şi tot timpul cu mare atenție citesc şi ascult ce spune şi încerc în permanență s-o ținem pe linia pe care ne-o indică”, a spus Dragnea. „Se pare totuşi că nu suntem izolați, pentru că în peste 30 de județe am făcut majorități”, a mai spus el. În privința plagiatului lui Victor Ponta, Dragnea l-a apărat pe fostul premier spunând că decizia Consiliului Național de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) este „contestabilă”.

Cotroceniul neagă negocierile cu UNPR

Fostul lider UNPR Gabriel Oprea ar fi negociat fuziunea cu PNL direct la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, la discuții fiind prezent și liderul UNPR Valeriu Steriu. Informația a fost lansată ieri public de Liviu Dragnea, acesta spunând că a auzit aceste lucruri de la un senator UNPR. Palatul Cotroceni și UNPR au negat vehement informații. „Informațiile sunt ca în bancurile cu Radio Erevan’’, a spus Steriu. „Evident că Preşedintele nu se implică în negocierile dintre partide. Este sub nivelul Preşedintelui un astfel de demers!”, a venit răspunsul Președinției. Ulterior, Dragnea a precizat că senatorul de Neamț Octavian Bumbu a susținut existența unor astfel de discuții în prezența mai multor martori.

Tag-uri:
psd, Comitet Executiv Național, Târgoviște, EVZ, Botoșani, Alba, Suceava, Satu-Mare, Brașov, Cluj, Horia Nasra, Marius Dunca, UNPR, Victor Ponta, Radio Erevan, Valeriu Steriu

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/06-psd-targoviste-agerpres-8817132-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/06-psd-targoviste-agerpres-8817132-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Ionel Dancu | vineri, 01 iulie 2016 | 0 Comentarii | 26 Vizualizari Comitetul Executiv Național al PSD a decis, ieri,...

Preluat de la EVZ