Autor:
Ciprian Iancu
| vineri, 01 iulie 2016 | 0 Comentarii
| 27 Vizualizari

Bojte Csaba, îngerul păzitor al copiilor orfani

Celebrul fotbalist a vrut ca gestul său să fie discret, așa că numele lui nu a fost pomenit până zilele trecute

Pe lângă golurile fantastice pe care le înscrie, gesturile arogante pe care le face şi femeile frumoase cu care se afişează, vedeta fotbalului mondial, Cristiano Ronaldo, face şi acte de caritate, cele mai multe îndreptate spre copii. 3.000 de euro din zecile, sau chiar sutele de mii de euro donaţi de el, au ajuns la o fundaţie creştină din Deva. Donaţia a fost intermediată de Ladislau Boloni, antrenorul care l-a descoperit şi lansat pe Ronaldo în fotbalul mare. Gestul a fost trecut sub consemnul discreţiei până zilele trecute.„E un gest frumos”

Banii de la Cristiano Ronaldo au ajuns la Fundaţia „Sfântul Francisc” din Deva, condusă de călugărul Bojte Csaba. „Să ştiţi că nu-mi mai amintesc exact momentul. Ştiu că, în urmă cu vreo patru ani, domnul Ladislau Boloni, un foarte bun prieten al nostru, a venit cu o sumă destul de mare cu care ne-a sprijinit. Nici n-am întrebat atunci cine şi cât a donat. Am înţeles că erau bani strânşi de domnul Boloni de la prieteni de-ai lui. Mult mai târziu am aflat că, printre donatori, s-a numărat şi Cristiano Ronaldo. Cred că el a donat 3.000 de euro, din câtemi aduc aminte. Nu am făcut publicitate gestului pentru că majoritatea celor care ne ajută cu bani doresc să rămână anonimi. Şi aşa este şi mai frumos, nu să faci donaţii, apoi să-ţi faci publicitate cu asta. E un gest frumos, venit din suflet şi aşa am dorit şi noi să rămână”, ne-a mărturisit Bojte Csaba.

Are grijă de peste 2.100 de copii

Fundaţia coordonată de călugărul franciscan îngrijeşte, la ora actuală, peste 2.100 de copii din toată Transilvania. Bojte Csaba a organizat, prin 1993, o tabără în mănăstirea franciscană din Deva. Copiii n-au mai vrut apoi să plece. Şi-a dat seama că asta va trebui să facă: să aibă grijă de cei mici şi neajutoraţi. S-a lovit de obtuzitatea şi chiar ostilitatea instituţiilor statului, de prejudecăţile unei părţi a societăţii, de lipsa banilor, dar nu s-a lăsat. Până acum, prin „mâinile” sale şi ale celor care îl ajută în cadrul fundaţiei, au trecut peste 5.000 de copii, deveniţi adulţi. Cea mai mare durere a călugărului Bojte Csaba este că, deşi i-a crescut pe copii cu speranţa că, odată aşezaţi la casele lor, aceştia vor rămâne în România, peste 90 la sută dintre ei pleacă din ţară.

Tag-uri:
Cristiano Ronaldo, transilvania, donatie, bani, fundatia Sfântul Francisc, deva, Bojte Csaba, copii

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/clipboard01_350-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/07/clipboard01_350-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Autor: Ciprian Iancu | vineri, 01 iulie 2016 | 0 Comentarii | 27 Vizualizari Bojte Csaba, îngerul păzitor al copiilor orfani ...

Preluat de la EVZ